Bezienswaardigheden in Lissabon

Jardim Calouste Gulbenkian

“Deze tuin helpt me verbinding te zoeken met alles wat mooi is in de wereld waarin we leven.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Wanneer ik rust wil van de drukte in Lissabon dan trek ik mezelf terug naar de tuinen van het Calouste Gulbenkian Museum. Deze prachtig aangelegde tuin bedekt ongeveer 17 hectare en biedt een divers scala aan bekende tropische en lokale planten en bomen die diverse bankjes en zitplaatsen verschuilen.

Er zijn picknicktafels naast een meer waar je kunt zitten in de zon. In de zomer biedt het open lucht amfitheater een programma films of muziekevenementen en in de avonden is er een nieuw café in de tuin met zitplaatsen binnen en buiten voor elk weertype.

Of het nu een warme zomeravond is of een heldere, zonnige winterdag, deze tuin is de ideale plek om heen te gaan en je compleet te ontspannen.

TIP: Neem de tijd om te genieten van zowel de tuin als de twee musea: het Gulbenkian museum en het museum van Moderne Kunst liggen beiden in dit park.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida de Berna 45A | Openbaar vervoer: Praça da Espanha on the blue metro line and São Sebastião one red and blue metro lines | Website: http://www.gulbenkian.pt/Institucional/en/TheFoundation/History?a=310

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Museu dos Azulejos

“Ontdek de 'azulejos' ofwel tegels die de gevels sieren van vele oudere gebouwen in de stad, iets wat typisch is voor Lissabon.”

Campo Pequeno

“Stierenvechten is zeker niet voor iedereen, maar Campo Pequeno, de arena in centraal Lissabon is zeker een bezoek waard voor het gebouw alleen. Ik ga er zelf heen voor de culinaire evenementen die hier plaatsvinden in de zomer.”

Castelo de São Jorge

“Wanneer ik me wil voelen alsof ik aan de top van de wereld sta dan ga ik hier naartoe. De uitzichten over Lissabon zijn onverslaanbaar je voelt hier rust en vrede wanneer je over de stad kijkt.”