Bezienswaardigheden in Lissabon

Feira da Ladra

“Eén van de oudste vlooienmarkten in Lissabon, hier ga je naartoe voor alles waarvan je niet wist dat je het nodig had!”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Welkom bij de Dievenmarkt (Feira da Ladra). Er wordt al sinds de twaalfde eeuw verwezen naar dit type markt, dus we weten dat iets dergelijks al heel lang bestaat. Het was ooit een antiekmarkt, maar vandaag de vandaag is er een labyrint aan kraampjes met uiteenlopende tweedehandse en nieuwe producten waarbij je naast vaste kraampjes ook handelaars tegenkomt die hun waren op een deken op de grond uitstallen.

Je kunt er nu allerlei soorten handgemaakte ambachtsproducten vinden, boeken, kleding, postzegels, munten, militaire objecten, antiek en meubilair, er zijn hier koopjes te vinden maar omdat de meeste winkels zich richten op toeristen moet je altijd opletten of spullen hun geld echt waard zijn.

TIP: De markt wordt elke dinsdag en zaterdag gehouden, van zonsopgang tot zonsondergang bij de Arco do São Vicente, waar de 28E tram stopt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Campo de Santa Clara

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Museu Calouste Gulbenkian

“Bezoek deze plek als je genoeg tijd hebt en wees voorbereid op een wandeling door de historie.”

Torre de Belém

“Het duurde een poosje voor ik dit monument bezocht maar ik was aangenaam verrast. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch en je voelt echt dat je in een stukje historie staat.”

Mercado de Campo de Orique

“De dagen van het inkopen van verse groente en fruit op de markt zijn (helaas) voorbij. Mercado de Campo de Orique heeft een compleet nieuwe trend gezet door kleine bistro's in het centrum te plaatsen waar je nu de hele avond met je vrienden rond kunt hangen!”