Bezienswaardigheden in Lissabon

Feira da Ladra

“Eén van de oudste vlooienmarkten in Lissabon, hier ga je naartoe voor alles waarvan je niet wist dat je het nodig had!”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Welkom bij de Dievenmarkt (Feira da Ladra). Er wordt al sinds de twaalfde eeuw verwezen naar dit type markt, dus we weten dat iets dergelijks al heel lang bestaat. Het was ooit een antiekmarkt, maar vandaag de vandaag is er een labyrint aan kraampjes met uiteenlopende tweedehandse en nieuwe producten waarbij je naast vaste kraampjes ook handelaars tegenkomt die hun waren op een deken op de grond uitstallen.

Je kunt er nu allerlei soorten handgemaakte ambachtsproducten vinden, boeken, kleding, postzegels, munten, militaire objecten, antiek en meubilair, er zijn hier koopjes te vinden maar omdat de meeste winkels zich richten op toeristen moet je altijd opletten of spullen hun geld echt waard zijn.

TIP: De markt wordt elke dinsdag en zaterdag gehouden, van zonsopgang tot zonsondergang bij de Arco do São Vicente, waar de 28E tram stopt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Campo de Santa Clara

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Castelo de São Jorge

“Wanneer ik me wil voelen alsof ik aan de top van de wereld sta dan ga ik hier naartoe. De uitzichten over Lissabon zijn onverslaanbaar je voelt hier rust en vrede wanneer je over de stad kijkt.”

Torre de Belém

“Het duurde een poosje voor ik dit monument bezocht maar ik was aangenaam verrast. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch en je voelt echt dat je in een stukje historie staat.”

Campo Pequeno

“Stierenvechten is zeker niet voor iedereen, maar Campo Pequeno, de arena in centraal Lissabon is zeker een bezoek waard voor het gebouw alleen. Ik ga er zelf heen voor de culinaire evenementen die hier plaatsvinden in de zomer.”