Bezienswaardigheden in Lissabon

Cristo Rei

“Cristo Rei is één van de herkenbare bezienswaardigheden van Lissabon, ongeacht de tijd van het jaar, dag of nacht, zonneschijn of regen, Cristo Rei staat er, starend over Lissabon.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Het monument van Cristo Rei in Lissabon werd gebouwd over de Tejo rivier en werd in 1959 onthult als dank aan de veiligheid van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het beeld zelf is 28 meter lang en staat trots op een voetstuk aan de top die via een lift bereikbaar is voor bezoekers die graag het prachtige, panoramische uitzicht van de stad bekijken en de 25 April brug over de Tejo Rivier. Op een heldere dag kun je tot wel 20 kilometer ver om je heen kijken!

Het is niet zo eenvoudig om bij het beeld te komen, maar je gaat via een leuke veerboot van Cais do Sodré naar Cacilhas en springt dan op de 101 bus die je naar de plek van het beeld brengt en de kapel die aan het monument ligt.

Toegang tot het uitkijkpunt van de benedenverdieping en de Kapel is gratis, toegang om naar boven bij het beeld te gaan kost €4 per volwassene en €2 voor een kind.

TIP: Probeer rond lunchtijd of voor het diner in Cacilhas te zijn omdat hier veel leuke visrestaurants gevestigd zijn, dichtbij de aanlegplaats van de veerboot. Na je bezoek aan het monument en de beklimming van de sokkel kun je rustig ontspannen in Cacilhas en genieten van een welverdiende maaltijd.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida Cristo Rei Alto do Pragal | Openbaar vervoer: Ferry to Cacilhas from Cais do Sodre, then bus 101 | Website: http://www.cristorei.pt/dynamicdata/ClimbTheMonument.aspx

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Convento do Carmo

“ Ik was al vele jaren in Lissabon voor ik me in de overblijfselen van dit klooster waagde en ik kon haast niet geloven wat ik al die tijd heb gemist.”

Feira da Ladra

“Eén van de oudste vlooienmarkten in Lissabon, hier ga je naartoe voor alles waarvan je niet wist dat je het nodig had!”

Jardim da Estrela

“Ik houd van deze tuin in Lissabon. Ik vind het in elk seizoen prachtig. In de zomer is het een bron van activiteit met concerten en mensen in de zon. In de winter is het prachtig vanwege de leegte, slechts doorbroken door mensen die over de winterse paden lopen.”