Bezienswaardigheden in Lissabon

Miradouro de São Pedro de Alcântara

“Mijn favoriete uitzicht vanaf hier is tijdens een heldere zomeravond met volle maan, je kunt deze zien opkomen vanachter het kasteel, met een zilveren glinstering over de lager gelegen rivier.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Miradouro de São Pedro de Alcântara is één van de meest populaire uitzichten van Lissabon. Gelegen aan de top van de kleine gele Gloria elevador, biedt deze miradouro een indrukwekkend panoramisch uitzicht over Lissabon richting de Castelo, de en de rivier Rio Tejo.

De bovenste verdieping van de miradouro heeft een kiosk met zitplaatsen buiten waar je koffie, snacks en dranken kunt nuttigen. Nabij de rand van de miradouro staan enkele picknicktafels, waar vaak grote groepen mannen met platte petten kaarten, maar op zwoele zomeravonden komen groepen mensen samen om van het uitzicht te genieten en een drankje te nuttigen.

TIP: Bij deze miradouro kan het erg winderig zijn dus neem altijd warme kleding mee als je hier gaat zitten in de zomer om naar de verlichting van Lissabon te kijken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua Dom Pedro V | Openbaar vervoer: Elevador Gloria from Restauradores, or walk from Rato (yellow line on the metro)

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Cristo Rei

“Cristo Rei is één van de herkenbare bezienswaardigheden van Lissabon, ongeacht de tijd van het jaar, dag of nacht, zonneschijn of regen, Cristo Rei staat er, starend over Lissabon.”

Feira da Ladra

“Eén van de oudste vlooienmarkten in Lissabon, hier ga je naartoe voor alles waarvan je niet wist dat je het nodig had!”

Campo Pequeno

“Stierenvechten is zeker niet voor iedereen, maar Campo Pequeno, de arena in centraal Lissabon is zeker een bezoek waard voor het gebouw alleen. Ik ga er zelf heen voor de culinaire evenementen die hier plaatsvinden in de zomer.”