Uitgaan in Lissabon

Garrafeira Alfaia

“Dit is misschien wel mijn favoriete café in Bairro Alto. Soms lijkt het op een eilandje van beschaafd verstand in het midden van de gekte in het nachtleven van Bairro Alto.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Verstopt in Bairro Alto heeft dit piepkleine wijncafé een heerlijke uitstraling en een persoonlijke service van de eigenaar. Het doel in deze wijnbar is het promoten van Portugese producten en daardoor is de wijn altijd voortreffelijk. Er zijn hier slechts drie of vier tafeltjes dus is het een goede plek om naartoe te gaan als stel of met een kleine groep want samen zitten kan lastig zijn.

De muren zijn bedekt met schappen met wijnflessen en de mensen die je bedienen zijn altijd behulpzaam, zeker als het gaat om de keuze van verschillende wijnen om te proeven. Ze hebben hier wijn die je niet zomaar in de supermarkt tegen zult komen dus grijp de kans om unieke, regionale wijnen te proberen. Je kunt tapas-achtige snacks bestellen in de vorm van romige Portugese kazen en regionale chouriços om met je wijn te nuttigen.

Als je alleen de wijn wilt proberen en niets wilt eten, kun je ook voor het café op straat gaan staan met je glas wijn (een traditie in Bairro Alto), wat ook mijn favoriete keuze is, in het bijzonder op warme zomeravonden.

TIP: Het is mogelijk om hier wijn te kopen dus als je één exemplaar tegenkomt die je echt heerlijk vindt, koop dan een fles als je gaat. De kans is groot dat je die wijn nergens anders tegen komt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua Diario de Notícias 125 | Openbaar vervoer: Baixa-Chiado metro stop | Telefoon: +351 213 433 079 | Website: http://garrafeiraalfaia.com/en/

Meer uitgaansgelegenheden in Lissabon

Bekijk alle uitgaansgelegenheden

Cinco Lounge

“De uitdaging hier is om één cocktail te kiezen uit het uitgebreide aanbod.”

Lux Frágil

“Dit is de grootste en meest betoverende nachtclub van Lissabon. Mijn favoriete plek is absoluut het dakterras op een warme zomeravond.”

Sol e Pesca

“Een van mijn favorieten in de zomer. Het mag vreemd klinken om mensen te vragen om buiten te gaan zitten op straat op piepkleine krukjes, maar dat is waar het bij Sol e Pesca allemaal om draait.”