Uitgaan in Lissabon

Sol e Pesca

“Een van mijn favorieten in de zomer. Het mag vreemd klinken om mensen te vragen om buiten te gaan zitten op straat op piepkleine krukjes, maar dat is waar het bij Sol e Pesca allemaal om draait.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Deze bar bevindt zich in de Roze straat in Cais do Sodre en was vroeger een winkel die visuitrusting verkocht. Enkele jaren geleden werd het heropend als een plek waar je een biertje kunt drinken en petiscos in de vorm van Portugese sardines en octopus uit blik kunt eten.

De bar is aangekleed met vishengels en oud vistuig en er hangt een hele goede sfeer die zowel toeristen als de lokale bevolking aanspreekt. De zon schijnt over de hele straat voordat hij ondergaat, hét tijdstip om een plekje op straat in te nemen en te genieten van een een koud drankje. De straat wordt later op de avond veel drukker wanneer mensen klaar zijn met het diner, maar het is een fantastische plek om te zitten in de vooravond vanaf zeven uur.

TIP: Ik ga zelf alleen naar dit café om te drinken en niet voor de "petiscos" omdat vis uit blik niet echt mijn ding is, maar ik ken veel mensen die erg van dit soorten eten houden. Probeer het uit en oordeel zelf.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua Nova do Carvalho 44 | Openbaar vervoer: Cais do Sodre metro | Telefoon: +531 213 467 203 | Website: https://www.facebook.com/solepesca/

Meer uitgaansgelegenheden in Lissabon

Bekijk alle uitgaansgelegenheden

Cinco Lounge

“De uitdaging hier is om één cocktail te kiezen uit het uitgebreide aanbod.”

Pensão do Amor

“Ik denk dat dit een fantastisch idee is voor een bar/club. Ik ben hier geweest om cocktails te drinken voor het diner en ook om te dansen na het diner. Deze plek is zeer veelzijdig omdat het zowel een plaats kan zijn om te ontspannen als een plek om te dansen.”

Lux Frágil

“Dit is de grootste en meest betoverende nachtclub van Lissabon. Mijn favoriete plek is absoluut het dakterras op een warme zomeravond.”