Uitgaan in Lissabon

Park

“Park is in feite een café bovenop een parkeergarage aan de rand van Bairro Alto, met een adembenemend uitzicht.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Persoonlijk zal ik nooit uitgekeken raken op de uitzichten van Lissabon, in het bijzonder wanneer je er ook een drankje kunt nuttigen met vrienden. Park is zo'n plek.

Wat? Hoor ik je zeggen. Een café bovenop een parkeergarage? Maar toch is het waar. In Chiado, bovenop een parkeergarage met zes verdiepingen is één van nieuwste bezienswaardigheden van Lissabon gevestigd. Café's op daken zijn momenteel helemaal de trend in onze stad maar deze bar benadert het concept vanuit een heel ander standpunt.

Het uitzicht op de rivier de Tejo is prachtig, in het bijzonder tijdens zonsondergang, en er zijn twee barren aanwezig die aangekleed zijn met struiken, hangstoelen en tafels. Aan de rechterzijde van het terras is de toren van de Santa Catarina Kathedraal wat met name bij zonsondergang prachtige plaatjes oplevert.

Je kunt hier allerlei soorten drankjes krijgen van een glas gekoelde wijn tot de typische cocktails - mojito, caipirinha, en martini, om er maar een paar te noemen.

TIP: Wanneer je aankomt op dit adres zul je je wellicht afvragen waarom je een parkeergarage binnenloopt om naar het café te gaan. Je gaat in de juiste richting: loop naar het trappenhuis en de liften die naar de auto's leiden, ga rechts naar de bovenste verdieping en wanneer je de lift uitstapt volg je de borden. Je zult verrast zijn over wat je aan zult treffen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Calcada do Combro 58 | Openbaar vervoer: Baixa-Chiado metro or 28E tram | Telefoon: +351 21 591 4011

Meer uitgaansgelegenheden in Lissabon

Bekijk alle uitgaansgelegenheden

Foxtrot

“Ik houd van dit café, ondanks dat het niet echt in de buurt ligt. Het is één van mijn favoriete plekken om in de winter naartoe te gaan wanneer het koud en stormachtig is omdat het één van de weinige plekken is in Lissabon met een knisperend haardvuur.”

Sol e Pesca

“Een van mijn favorieten in de zomer. Het mag vreemd klinken om mensen te vragen om buiten te gaan zitten op straat op piepkleine krukjes, maar dat is waar het bij Sol e Pesca allemaal om draait.”

Lux Frágil

“Dit is de grootste en meest betoverende nachtclub van Lissabon. Mijn favoriete plek is absoluut het dakterras op een warme zomeravond.”