Uitgaan in Lissabon

Pavilihão Chinês

“Ik kan dit café van harte aanbevelen, zelfs als je alleen naar de inrichting wilt kijken. Het is een fascinerend café met een rijke historie en ook een aantal heerlijke cocktails.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit is een fantastische plek. Het is je vergeven als je gewoon langs bent gelopen in de veronderstelling dat het misschien de ingang naar een vergeten antiekwinkel was, maar als je eenmaal hebt aangebeld en naar binnen bent geleid door een butler voorzien van een strak vest, ontdek je dat je het helemaal mis had.

Dit gebouw was voorheen een kruidenierswinkel, maar nu is het een cocktail bar die bestaat uit een labyrint van kamers die vol staan met uiteenlopende collecties. Er zijn kleine nissen met zitplaatsen rond tafels en de verschillende ruimtes hebben verschillende thema's. Er staan kasten vol met gedetailleerd geschilderde soldaatjes van lood in de ene ruimte, er hangen helmen uit de Eerste Wereldoorlog in een andere ruimte en het gehele pand ademt mysterie en mystiek uit wat het een heerlijke plek maakt om tijd door te brengen met je vrienden.

Dit café behoort tot mijn favorieten. De service is onberispelijk, de collecties zijn indrukwekkend en de cocktails zijn heerlijk.

TIP: Dit is een goede plek om heen te gaan om rustig van een drankje te genieten. Het is een aangenaam verfijnde plek, en toch, als je helemaal in de achterzijde van deze zaak aankomt zie je wat biljarten en nog een bar. Neem de tijd voor een potje biljart in een enigszins tegenstrijdige omgeving.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua Dom Pedro V 89 | Openbaar vervoer: Rato metro stop | Telefoon: +351 21 342 4729

Meer uitgaansgelegenheden in Lissabon

Bekijk alle uitgaansgelegenheden

Lux Frágil

“Dit is de grootste en meest betoverende nachtclub van Lissabon. Mijn favoriete plek is absoluut het dakterras op een warme zomeravond.”

Pensão do Amor

“Ik denk dat dit een fantastisch idee is voor een bar/club. Ik ben hier geweest om cocktails te drinken voor het diner en ook om te dansen na het diner. Deze plek is zeer veelzijdig omdat het zowel een plaats kan zijn om te ontspannen als een plek om te dansen.”

Foxtrot

“Ik houd van dit café, ondanks dat het niet echt in de buurt ligt. Het is één van mijn favoriete plekken om in de winter naartoe te gaan wanneer het koud en stormachtig is omdat het één van de weinige plekken is in Lissabon met een knisperend haardvuur.”