Uitgaan in Lissabon

Pensão do Amor

“Ik denk dat dit een fantastisch idee is voor een bar/club. Ik ben hier geweest om cocktails te drinken voor het diner en ook om te dansen na het diner. Deze plek is zeer veelzijdig omdat het zowel een plaats kan zijn om te ontspannen als een plek om te dansen.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Jaren geleden, toen Cais do Sodre nog de haven van Lissabon was en werd bezocht door zeemannen vanaf de schepen, was dit typisch Portugese gebouw uit de achttiende eeuw een goedkoop pension dat kamers per uur verhuurde aan prostituees die de zeemannen een verzetje gaven.

Dit is nu helemaal veranderd en tijdens de renovatie van dit deel van Lissabon is dit pension compleet vernieuwd. Het is nu een zeer succesvol en populair café annex club. De ruimte met cocktailbar is weelderig versierd met grote stoelen in rijke, donkere kleuren wat goed past bij het Pensão do Amor ofwel het "Hotel van de Liefde".

In de zomer is er een heel smalle esplanade aan de buitenzijde van dit café waar het aangenaam is om te zitten en mensen te aanschouwen die van de heuvel naar Cais do Sodre bestijgen.

TIP: Je kunt hier ook paaldans lessen nemen in de ruimte waar voorheen echte paaldansers werkten. Het gebouw heeft ook een modieuze kapsalon en een boekwinkel die gespecialiseerd is in erotica.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua do Alecrim 19 | Telefoon: +351 213143399 | Website: http://www.pensaoamor.pt/PT/

Meer uitgaansgelegenheden in Lissabon

Bekijk alle uitgaansgelegenheden

Lux Frágil

“Dit is de grootste en meest betoverende nachtclub van Lissabon. Mijn favoriete plek is absoluut het dakterras op een warme zomeravond.”

Foxtrot

“Ik houd van dit café, ondanks dat het niet echt in de buurt ligt. Het is één van mijn favoriete plekken om in de winter naartoe te gaan wanneer het koud en stormachtig is omdat het één van de weinige plekken is in Lissabon met een knisperend haardvuur.”

Sol e Pesca

“Een van mijn favorieten in de zomer. Het mag vreemd klinken om mensen te vragen om buiten te gaan zitten op straat op piepkleine krukjes, maar dat is waar het bij Sol e Pesca allemaal om draait.”