Winkelen in Lissabon

Baixa

“Vintage winkelen - als het om echte, originele winkels gaat - moet je doen in Baixa, de binnenstad van het centrum van Lissabon.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Er zijn heel veel winkels die al jarenlang hier zijn, de modernisering en alle crises die Portugal heeft ondergaan de laatste decennia hebben overleefd. Sommige winkels verkopen alleen breiwol en naalden, en andere winkels verkopen alleen knopen. Hier kun je de beste Portugese gouden sieraden kopen en binnenwandelen in oude (en nieuwe) drankzaken om de aanbiedingen te bekijken.

De straten dragen nog steeds de namen van de winkels die er voorheen waren - zoals bijvoorbeeld Rua da Prata (Zilver Straat) waar voorheen de zilverwinkels zaten. Helaas hebben niet alle winkels het overleefd maar als je wilt zien hoe Lissabon er 100 jaar geleden uitzag is dit de plek om te winkelen.

TIP: Dit gebied is niet geopend op zondag en veel plekken zijn ook gesloten op zaterdagmiddag. Als je hier een kop koffie wilt drinken en de toeristenplekken wilt vermijden, ga dan naar de bovenste verdieping van het warenhuis Pollux op Rua dos Fanqueiros. Je vindt daar een rustig café met een een esplanade met een prachtig uitzicht over Baixa.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua Augusta | Openbaar vervoer: Baixa-Chiado or Rossio metro stop

Meer winkels in Lissabon

Bekijk alle winkels

Avenida Liberdade

“Wat betreft "luxueus" winkelen in Lissabon is Avenida Liberdade waarschijnlijk de beste plek om te bezoeken, en niet alleen voor het winkelen. Zelfs als je geen cent uitgeeft, zal het lopen over de zwart-witte stoepen onder de bomen je een buitenaards gevoel geven.”

Embaixada

“De architectuur van het gebouw alleen is al voldoende om dit centrum in Principe Real te bezoeken. De trap die naar de tussenverdieping leidt is werkelijk prachtig.”

Vasco da Gama

“Dit is een goed winkelcentrum omdat het alle winkels biedt die je maar kunt wensen in een veel compactere omvang dan sommige andere winkelcentra in Lissabon. Het heeft ook natuurlijk licht wat ik een groot voordeel vind.”