Winkelen in Lissabon

Avenida Liberdade

“Wat betreft "luxueus" winkelen in Lissabon is Avenida Liberdade waarschijnlijk de beste plek om te bezoeken, en niet alleen voor het winkelen. Zelfs als je geen cent uitgeeft, zal het lopen over de zwart-witte stoepen onder de bomen je een buitenaards gevoel geven.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Avenida Liberdade is dé plek voor modieuze hotels, theaters en luxueuze designshops van Cartier en Prada tot Gucci en Michael Kors, om er maar enkele te noemen. Tot de mooiste aspecten van deze weg behoren de gebouwen waar vele van deze winkels in gehuisvest zijn. De oude architectuur is nog steeds zichtbaar en lopen door de straat geeft je gevoel dat je in het verleden loopt en nog steeds de toekomst ziet door de prachtige winkeletalages.

Deze brede straat met bomen werd aangelegd in 1879 en behoort tot de oudste hoofdstraten van Lissabon die Marques de Pombal linkt aan de binnenstad. Hier kom je een aantal van de mooiste voorbeelden tegen van Portugese stoepen aan weerszijden van de straat met diverse kiosken waar je uit kunt rusten van het winkelen en een kop koffie kunt drinken of een hapje kunt eten. Het is een drukke doorgaande weg voor verkeer, maar gelukkig hebben ze onlangs de rijstroken verminderd van 8 tot 6 in het midden en dat heeft de avenue veel aangenamer gemaakt. 

TIP: De winkels in Avenida Liberdade zijn niet geopend op zondagen dus de beste tijd om te gaan is overdag en door de week. Dit is eveneens een zeer populaire straat voor optochten, Lissabon Fashion Week en parades gedurende Santo Antonio in juni. Het is een zeer levendig deel van Lissabon en zeker een bezoek waard.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida Liberdade | Openbaar vervoer: Marques de Pombal, Avenida or Restauradores metro stops

Meer winkels in Lissabon

Bekijk alle winkels

Winkelcentrum Colombo

“Dit is de meest populaire plek om te winkelen in Lissabon, geen winkelgebied maar een enorm winkelcentrum genaamd Colombo. Je vindt hier alles wat een shopaholic zich kan wensen.”

Embaixada

“De architectuur van het gebouw alleen is al voldoende om dit centrum in Principe Real te bezoeken. De trap die naar de tussenverdieping leidt is werkelijk prachtig.”

Vasco da Gama

“Dit is een goed winkelcentrum omdat het alle winkels biedt die je maar kunt wensen in een veel compactere omvang dan sommige andere winkelcentra in Lissabon. Het heeft ook natuurlijk licht wat ik een groot voordeel vind.”