Winkelen in Lissabon

Winkelcentrum Colombo

“Dit is de meest populaire plek om te winkelen in Lissabon, geen winkelgebied maar een enorm winkelcentrum genaamd Colombo. Je vindt hier alles wat een shopaholic zich kan wensen.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Winkelcentrum Colombo, in de buurt van het Benfica Voetbalstadium, is wellicht de grootste in Lissabon, zo niet Portugal. Het is slim ontworpen en gebouwd op de punten van een kompas, en verwijst naar de Oostelijke toren en de Westelijke toren evenals de Noordelijke en Zuidelijke deuren. Er zijn ook "wegen"vernoemd naar de beroemde Portugese ontdekkingsreizigers. Het is rijkelijk versierd en de vloeren zullen je niet onopgemerkt blijven.

Wat betreft het winkelen heeft dit winkelcentrum zowat elke zaak die je maar kunt wensen, van designer boetieks naar de grote ketens die je in winkelcentra mag verwachten. Er zijn winkels die het meest delicate porselein verkopen of de mooiste sieraden. Daarnaast is er ook een enorme bioscoop en eetzaal op de bovenste verdieping. Het eten bestaat uit de bekende fast food zaken en ook echte restaurants, waarvan een aantal zeer goed eten bieden. Het winkelcentrum is geopend tot middernacht, net als de meeste winkels en zover ik ervaren heb, is het hier altijd druk.

TIP: Navigeer in dit winkelcentrum via de middencirkel en de straatnamen die elke "straat" heeft. Dit winkelcentrum is een waar labyrint waardoor het even zal even duren voordat je de opzet doorhebt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida Lusíada | Openbaar vervoer: Colégio Militar Luz metro stop | Telefoon: +351 21 711 3600 | Website: http://www.colombo.pt/en/

Meer winkels in Lissabon

Bekijk alle winkels

Avenida Liberdade

“Wat betreft "luxueus" winkelen in Lissabon is Avenida Liberdade waarschijnlijk de beste plek om te bezoeken, en niet alleen voor het winkelen. Zelfs als je geen cent uitgeeft, zal het lopen over de zwart-witte stoepen onder de bomen je een buitenaards gevoel geven.”

Embaixada

“De architectuur van het gebouw alleen is al voldoende om dit centrum in Principe Real te bezoeken. De trap die naar de tussenverdieping leidt is werkelijk prachtig.”

Vasco da Gama

“Dit is een goed winkelcentrum omdat het alle winkels biedt die je maar kunt wensen in een veel compactere omvang dan sommige andere winkelcentra in Lissabon. Het heeft ook natuurlijk licht wat ik een groot voordeel vind.”