Winkelen in Lissabon

Embaixada

“De architectuur van het gebouw alleen is al voldoende om dit centrum in Principe Real te bezoeken. De trap die naar de tussenverdieping leidt is werkelijk prachtig.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

In wat voorheen een neo-Moors paleis uit de negentiende eeuw was (Palaçio Ribeiro da Cunha) is er nu een winkelcentrum (of innovatief winkelconcept) genaamd Embaixada. De kamers van het paleis zijn onderverdeeld in ongeveer een dozijn aan boetiek winkels die innovatieve Portugese producten bieden op het gebied van ontwerp, gastronomie, cultuur en mode. Hier kom je langs een divers assortiment aan winkels van babykleding en accessoires tot aan sieraden, make-up, schoenen en kleding en accessoires voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn ook enkele winkels met woondecoratie.

Naast de winkels is er een open plaats die gebruikt wordt door artiesten voor tijdelijke exposities en twee restaurants (waarvan één met een café en terras).

De architectuur van het paleis is in stand gehouden en alleen hiervoor is het al de moeite waard om naar Embaixada te gaan.

TIP: De expositieruimte opent elke dag om 12 uur en de winkels blijven elke dag open tot 20.00 uur. De expositieruimte en de restaurants blijven open tot 2 uur in de nacht van donderdag tot zaterdag en tot middernacht van zondag tot woensdag.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Praca do Principe Real 26 | Openbaar vervoer: Bus 758 and 773 | Telefoon: +351 965309154 | Website: http://www.embaixadalx.pt

Meer winkels in Lissabon

Bekijk alle winkels

Baixa

“Vintage winkelen - als het om echte, originele winkels gaat - moet je doen in Baixa, de binnenstad van het centrum van Lissabon.”

Winkelcentrum Colombo

“Dit is de meest populaire plek om te winkelen in Lissabon, geen winkelgebied maar een enorm winkelcentrum genaamd Colombo. Je vindt hier alles wat een shopaholic zich kan wensen.”

Avenida Liberdade

“Wat betreft "luxueus" winkelen in Lissabon is Avenida Liberdade waarschijnlijk de beste plek om te bezoeken, en niet alleen voor het winkelen. Zelfs als je geen cent uitgeeft, zal het lopen over de zwart-witte stoepen onder de bomen je een buitenaards gevoel geven.”