Restaurants in Lissabon

O Pitéu da Graça

“Eén van mijn favoriete restaurants wanneer ik mezelf wil verwennen met een stevige Portugese maaltijd voor een scherpe prijs is O Pitéu. Ik houd van de levendige sfeer in dit restaurant omdat ik me echt als een lokale bewoner voel in Lissabon.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit restaurant heeft een bescheiden exterieur waardoor je het eenvoudig over het hoofd ziet vanaf de straat: let op de gele luifels die over de houten deur hangen. Er kunnen slechts 80 mensen zitten maar het restaurant is bijna altijd geheel gevuld met voornamelijk locals uit Graça. Het onvermijdelijke televisiescherm knippert aan de muur maar dit detail wordt overschaduwd door het enthousiaste gekakel van de gasten.

Het eten, wat typisch Portugees is, is heerlijk en gezien de royale porties zeer redelijk geprijsd. Ik kan elk visgerecht aanbevelen, in het bijzonder de dourada (zeebrasem) en de lever bereid op Portugese wijze. Elke dag staat er een ander speciaal gerecht op het menu, check hiervoor de Facebook pagina waar ook een foto van het daggerecht geplaatst wordt.

TIP: Het is zeker nodig om te reserveren, zeker als je met een groep komt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Largo da Graca 95 | Openbaar vervoer: Tram 28E | Telefoon: +351 21 887 1067 | Website: https://www.facebook.com/pages/Restaurante-O-Pitéu-da-Graça/111076728925133

Meer restaurants in Lissabon

Bekijk alle restaurants

Terra

“Ik kwam hier met een vriend die geen vlees eet en ik was verbijsterd over de veelzijdigheid van de smaken en gerechten - het was een heerlijke maaltijd!”

Príncipe do Calhariz

“Príncipe do Calhariz in Chiado is één van mijn favoriete plekken in Lissabon om de lokale keuken te proeven. Het wordt veelvuldig bezocht door de lokale bevolking en je kunt rekenen op een goede, vullende maaltijd.”

Kaffeehaus

“Mijn favoriete ontbijt hier is het volledige Kaffeehaus Frühstück waarin alles inbegrepen is. Uiteraard kan ik de rest van de dag niets meer eten, maar het is een mooie manier om het weekend in te gaan met een brunch samen met vrienden.”