Restaurants in Lissabon

Cafe Versailles

“Als je binnenstapt in dit café voel je alsof je (ver) terug bent gekeerd in de tijd, naar een theehuis aan het begin van de twintigste eeuw in Lissabon. Een groot contrast met de bruisende eenentwintigste eeuw van Avenida Republica op slechts meters afstand.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit restaurant bestaat uit twee delen. Allereerst is er de koffie en banket bar, een bar die langs de gehele lengte van het café loopt waar een glazen vitrine met trots de heerlijke cakes en zoetwaren toont. Het is de gewoonte hier langs te komen voor een dosis sterke koffie en misschien een klein stuk cake voordat je naar de volgende afspraak gaat.

Het tweede deel is het restaurant waar je plaats kunt nemen voor een à la carte gerecht of gewoon een soepje voor de lunch met een dessert. De bediening lijkt hier al hun hele leven te werken en is gekleed in nette vesten met vlinderdas, het is de kers op de taart voor deze culinaire ervaring.

Onlangs is Versailles naar buiten getreden met een klein terras op de stoep als gevolg van de versoepeling van regels door de burgemeester.

TIP: Let ook op het gebouw zelf met de authentieke aankleding van marmeren muren, donker hout en decoratieve glaspanelen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida da Republica 15A | Openbaar vervoer: Saldanha metro stop | Telefoon: +351 213546340

Meer restaurants in Lissabon

Bekijk alle restaurants

La Finestra

“Af en toe heb ik gewoon behoefte aan een goede pizza en La Finestra is mijn standaard adres. De keuken is zichtbaar door een raam en je kunt zo de koks het deeg voor de pizzabodem door de lucht zien gooien.”

Marisquiera Valbom

“Deze marisqueira bevindt zich dicht bij mijn huis en daarmee is het een favoriet geworden, zeker wanneer ik bezoek over heb. Ik ben nog nooit teleurgesteld door de gerechten of door de bediening.”

O Pitéu da Graça

“Eén van mijn favoriete restaurants wanneer ik mezelf wil verwennen met een stevige Portugese maaltijd voor een scherpe prijs is O Pitéu. Ik houd van de levendige sfeer in dit restaurant omdat ik me echt als een lokale bewoner voel in Lissabon.”