Restaurants in Lissabon

100 Maneiras

“Honderd manieren om dagelijkse gerechten te bereiden, te presenteren en een onwerkelijke smaak te geven. Dat is tenminste wat ik denk als ik de naam van dit restaurant hoor.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit is een zeer romantisch en gezellig restaurant, verstopt achter een deur in Rua Teixeira in Bairro Alto. Net als met veel van deze exclusieve restaurants moet je aanbellen alvorens binnen te treden, en dan wordt je naar jouw tafel gebracht. Dit is ook het type restaurant waar je één prijs betaalt en een proeverij krijgt voorgeschoteld waardoor je veel gerechten kunt proeven.

Er is geen menu en de bediening beschrijft wat je gaat eten wanneer het aankomt bij jouw tafel dus elk gerecht is een complete verassing. De gerechten worden prachtig gepresenteerd en de smaken zijn subtiel maar specifiek. Mijn favoriet waren de gedroogde vlokken van kabeljauw, ofwel bacalhau, aan kleine knijpers gehangen aan een dunne draad als aan een waslijn.

We vroegen wat de ingrediënten van een bepaalde saus waren, en er werd ons op zeer vriendelijke wijze verteld dat het een geheim van de chef was!

TIP: Als je specifieke voedingswensen hebt kun je beter van tevoren bellen om dit door te geven want dan zullen ze speciaal voor jou iets anders bereiden.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua do Teixeira 35 | Telefoon: +351 910 307 575 | Website: http://www.restaurante100maneiras.com/?q=N/-/21

Meer restaurants in Lissabon

Bekijk alle restaurants

Marisquiera Valbom

“Deze marisqueira bevindt zich dicht bij mijn huis en daarmee is het een favoriet geworden, zeker wanneer ik bezoek over heb. Ik ben nog nooit teleurgesteld door de gerechten of door de bediening.”

Natraj

“Je bezoekt Lissabon en plots heb je zin in een curry. Er zijn een aantal curry huizen in Lissabon, maar één van mijn favorieten is Natraj op Rua dos Sapateiros in Baixa Chiado.”

Sabor Mineiro Churrascaria

“Zorg dat enkele uren (of dagen) niet hebt gegeten voordat je naar dit restaurant gaat omdat je hier kunt eten tot je barst! De rodizio blijft maar komen en het vlees wordt steeds lekkerder.”