Restaurants in Lissabon

Tágide

“Dit prestigieuze restaurant ligt verstopt in één van de zijweggetjes in het hart van Chiado en het is een pareltje. Het eten is verrukkelijk, het uitzicht is adembenemend en de bediening professioneel. Een heerlijk ouderwets restaurant: de ervaring is de prijs meer dan waard.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit is een restaurant met een bel aan de deur, maar laat je daardoor niet afschrikken. Je wordt ontvangen door een zeer vriendelijke bediening die je via een beklede trap met blauwe en witte tegels aan de wand naar boven zal brengen. Wees voorbereid op een adembenemend schouwspel als je het restaurant binnenkomt. Alleen het uiterlijk van dit restaurant, gelegen in een pand uit de achttiende eeuw, is al indrukwekkend.

Er is een balkon met ramen langs de muur en ik raad je aan naar een tafel bij het venster te vragen als je een telefonische reservering maakt. Er zijn behoorlijk wat tafels in het restaurant, maar ze zijn ingedeeld op een wijze waarmee je niet het gevoel hebt bovenop de groep naast je te zitten. Er hangt een aangename sfeer maar het is niet te luidruchtig.

De gerechten komen uit de traditionele Portugese keuken en elk gerecht is met liefde bereid zodat de smaak in balans is zonder te overheersen. De maaltijden zijn goed verzorgd, en ze zullen een wijn aanraden die de smaak van elk gerecht zal complimenteren. Ik kan zeker het zwarte varken en het chocolade desert aanbevelen, beiden worden hier perfect bereid.

TIP: Tágide Restaurant biedt nu een wijn en tapas bar waar je een selectie van kleinere porties kunt proeven en een aantal heerlijke Portugese wijnen. Je kunt hier ook kiezen voor een lunchmenu waarbij je een vaste prijs betaalt voor 3 gangen en een glas wijn naar keuze.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Largo da Academia Nacional de Belas Artes 18-20 | Openbaar vervoer: Baixa-Chiado metro | Telefoon: +351 213 404 010 | Website: http://www.restaurantetagide.com

Meer restaurants in Lissabon

Bekijk alle restaurants

Pois Café

“Dit café behoort tot mijn favorieten met het samenraapsel van oude tafels, stoelen en banken, en de wonderbaarlijke gerechten. Er hangt een zeer ontspannen en vriendelijk sfeertje in dit kleine café en het is een goede plek om uit te rusten na een bezoekje aan de Sé Kathedraal aan de andere kant van de straat.”

Natraj

“Je bezoekt Lissabon en plots heb je zin in een curry. Er zijn een aantal curry huizen in Lissabon, maar één van mijn favorieten is Natraj op Rua dos Sapateiros in Baixa Chiado.”

O Pitéu da Graça

“Eén van mijn favoriete restaurants wanneer ik mezelf wil verwennen met een stevige Portugese maaltijd voor een scherpe prijs is O Pitéu. Ik houd van de levendige sfeer in dit restaurant omdat ik me echt als een lokale bewoner voel in Lissabon.”