Activiteiten in Lissabon

Prazeres

“Ik weet het, het is een beetje leguber, maar dit is één van de belangrijkste en meest bijzondere begraafplaatsen in Lissabon! Het is een soort klein dorp waar je door de tijden met de zielen van vervlogen generaties heen kunt wandelen.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Op een dag besloot ik dat het hoog tijd was de meest vooraanstaande begraafplaats in Lissabon te bezoeken. Ik had eerder langs begraafplaatsen in Londen gelopen en grafstenen gezien maar waar moest ik me hier op voorbereiden? Het bleek een verrassing!

De Prazeres begraafplaats in Lissabon was een schok voor mij. Het is gebouwd als een klein dorp met straten waar de mausoleums langs gebouwd zijn. Waar ik niet op voorbereid was, is dat hier mensen niet onder de grond begraven liggen, maar in kleine "familiehuisjes". Sommige mausoleums zijn prachtig onderhouden maar bij andere kun je door de halfvergane gordijnen kijken en de kisten zien van overledenen die opgestapeld liggen op schappen, elk bedekt met een kleed van Portugees kant.

Wat me het meest is bijgebleven zijn de tombes met plakkaten waar 'Abandonado' op geschreven staat. Ze zeggen dat een graf gemiddeld slechts 30 jaar wordt onderhouden, waarna alles wordt overgedragen aan de natuur. Deze begraafplaats is spookachtig maar zeker een bezoek waard.

TIP: Zelfs als je het idee van graven een beetje macaber vindt, neem dan toch de gelegenheid om je door de tijd heen te begeven en het uitzicht te aanschouwen. De begraafplaats ligt op een heuvelzijde en biedt een prachtig zicht op de rivier: een passend eerbetoon aan vervlogen tijden.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Praca Sao Joao Bosco | Openbaar vervoer: 28E tram

Meer activiteiten in Lissabon

Bekijk alle activiteiten

Pastéis de Belém

“In alle jaren dat ik hier nu woon heb ik nog steeds geen adres gevonden dat kan tippen aan de kwaliteit van de kleine puddingtaartjes van deze bakker. ”

Lissabon City Runners

“Wat is er beter dan je zinnen te verzetten bij hardlopen dan lopen met iemand die je de informatie geeft over de bezienswaardigheden waar je langskomt?”

Eten en wijn wandeling

“Ontdek de charmante buurten en de heerlijke keuken van Lissabon met een lokale gids!”