Activiteiten in Lissabon

Kiosken en bier, café's en koffie

“Voor ik naar Lissabon verhuisde, leefde ik enkele jaren in Londen waar het idee van "vrienden ontmoeten voor de koffie" bestond uit een bezoekje aan Starbucks en we daar uren doorbracht met praten vanachter een grote mok met koffie. Hier speelt koffie een compleet andere rol in het leven!”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Toen ik voor het eerst aankwam was ik geschokt door de houding van de lokale bevolking ten opzichte van de ochtendkoffie. Er waren hier geen grote, dubbel hete double shot lattes net als in Londen. Koffie is hier functioneel - je hoeft er niet eens bij te gaan zitten als je het drinkt. Je loopt een café binnen, roept je bestelling naar de barista achter de balie die een piepklein kopje pakt, die wordt gevuld met gitzwarte vloeistof en die krijgt deze voor je neus voor je zin af is. Voordat de barista zich heeft omgedraaid is de koffie al op, de 65 cent die je moet betalen ligt al klaar op de balie en je loopt de deur uit op weg naar kantoor.

Het duurde jaren voordat ik begreep hoe snel de koffie hier wordt gedronken maar nu ben ik eraan gewend, sterker nog, ik doe het nu zelf ook en ik mijd de populaire koffieketens die Portugal binnendringen. Portugese koffie is fantastisch!

Zo bondig als de koffiecultuur is, zo uitgebreid is de biercultuur. Locals spenderen uren achtereen bij de kiosken die verspreid liggen over de stad, in het bijzonder op mooie zomeravonden. Er worden kleine biertjes gedronken (je zult hier nooit een lokale bewoner met een liter bier zien), er worden slakken gegeten, en de alledaagse nieuwtjes worden besproken. Er worden misschien maar een paar biertjes gedronken op een avond maar er wordt des te meer gepraat en gelachen.

TIP: Er komen veel nieuwe kiosken bij door heel de stad, sommige zijn meer toeristisch dan andere. Er is een zeer populaire bij Cais do Sodre dichtbij Avenida Ribeira das Naus en er zijn er nog veel meer aan beide zijdes van Avenida Liberdade. Kiosken zijn een fantastische plek om lange zomeravonden door te brengen met vrienden.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Av Ribeira das Naus | Openbaar vervoer: Cais do Sodre metro

Meer activiteiten in Lissabon

Bekijk alle activiteiten

Lissabon City Runners

“Wat is er beter dan je zinnen te verzetten bij hardlopen dan lopen met iemand die je de informatie geeft over de bezienswaardigheden waar je langskomt?”

Jardim da Tapada das Necessidades

“Deze tuin is één van mijn persoonlijke favorieten in Lissabon. Het is één van de oudste en meest beroemde tuinen in Lissabon, hoewel het er op lijkt dat het ook één van de best bewaarde geheimen in de stad is.”

Lisboa Card

“Haal het beste uit je trip naar Lissabon met deze handige toeristenkaart. ”