Activiteiten in Lissabon

Oceanarium

“Otters, pinguïns, schildpadden en allerlei vissoorten (vooral haaien) - wat wil je nog meer?!”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit is een indrukwekkend ontworpen museum met twee verdiepingen. Op de begane grond kun je otters zien spelen in het water, pinguïns gevoederd zien worden en je kunt er verschillende aquariums bekijken door het glinsterende water of door een glazen wand dichterbij de wateroppervlakte. Dan is er het onderwatergedeelte waar het lijkt alsof je over de zeebodem loopt. Alles is verlicht met gedimde vloerverlichting en er heerst een gevoel van tijdloosheid als je rondloopt en de vissen om je heen bekijkt in hun enorme reservoirs.

De ruimtes zijn verdeeld in leefomgevingen van diverse delen van de wereld. Je kunt de vissen en het onderwaterleven zien van de wereldwijde oceaan, de Noord-Atlantische zee, Antarctica, de Stille oceaan en de tropische Indische oceanen.

Je kunt meelopen met een rondleiding of meedoen met een themabezoek of verjaardagsfeestje. Het Oceanarium is goed uitgerust voor groepsgelegenheden en gezien de rondleiding die ik heb gehad kan ik deze plek zonder voorbehoud aanbevelen.

TIP: Als je geluk hebt kom je op tijd voor het voederen van de pinguïns: het is altijd prachtig om te zien als deze zwart-witte vogels ruziën over stukjes vis en duiken en spelen in het water.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Parque das Nacoes, Doca dos Olivais | Openbaar vervoer: Oriente or Cabo Ruivo (Red metro line) | Website: http://www.oceanario.pt

Meer activiteiten in Lissabon

Bekijk alle activiteiten

Leer surfen

“Ik heb enkele surflessen gehad en vond ze erg leuk. Als je avontuurlijk ingesteld bent en van adrenaline houdt kan ik je deze activiteit van harte aanbevelen.”

Pastéis de Belém

“In alle jaren dat ik hier nu woon heb ik nog steeds geen adres gevonden dat kan tippen aan de kwaliteit van de kleine puddingtaartjes van deze bakker. ”

Lisboa Card

“Haal het beste uit je trip naar Lissabon met deze handige toeristenkaart. ”