Activiteiten in Lissabon

Rijd met tram 28E

“Als ik tijd heb, gebruik ik graag dit vervoermiddel. Je ziet zoveel meer dan met de metro en je zult dingen zien die je normaal gesproken niet op zullen vallen, zoals de kat op de vensterbank of de oude vrouw bij het raam die de wereld aan haar voorbij ziet trekken.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Een ritje met oude trams is een leuke bezigheid, zeker als je met kinderen op pad bent. De legendarische tram 28E is zeker één van de meest enerverende routes omdat je over een aantal angstaanjagend steile heuvels ratelt en heel dicht bij een aantal van de oudste gebouwen in Lissabon rijdt.

Neem de tram bij Jardim da Estrela en ga richting Martim Moniz of Graça (deze route heeft twee eindbestemmingen). De route voert je langs de Parlementsgebouwen en door Chiado richting Largo do Camões. Vervolgens ratel je bergaf naar Baixa en naar boven richting de Sé Kathedraal die ligt op de weg naar het afzetpunt naar de Castelo. Je zult zien dat veel mensen hier uitstappen en dat ook de tramrit wat kalmer wordt. Hierna brengt de route je langs nog meer bochtige weggetjes via het São Vicente klooster richting Graça. Dit deel van de trip veel minder toeristisch. Het laatste deel van de route wentelt de tram bergaf naar de eindbestemming, Martim Moniz.

Het is mogelijk de hele reis in de tram te zitten, maar houdt er rekening mee dat dit geen toeristentram is, het is een functionele manier van openbaar vervoer dus er is geen zicht op de drukte in de tram (uiteraard afgezien van de wettelijke bepalingen).

TIP: Deze tram is een erg populaire toeristenattractie en wordt ook veel gebruikt door lokale bewoners waarmee het zeker tijdens het hoogseizoen erg druk kan worden. Een goed tijdstip om deze tram te nemen is 's ochtends in het weekend omdat Lissabon laat ontwaakt. Een alternatief is door de week na het spitsuur, rond 10 uur in de ochtend.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Calcada da Estrela | Openbaar vervoer: 28E Tram

Meer activiteiten in Lissabon

Bekijk alle activiteiten

Museu de Arte Antiga

“Soms kan het weer in Lissabon je verrassen en wanneer het regent komt het al snel met bakken naar beneden! Een fantastische manier om wat tijd te besteden op een regenachtige dag (als je van kunst houdt) is het Museu de Arte Antiga.”

Kiosken en bier, café's en koffie

“Voor ik naar Lissabon verhuisde, leefde ik enkele jaren in Londen waar het idee van "vrienden ontmoeten voor de koffie" bestond uit een bezoekje aan Starbucks en we daar uren doorbracht met praten vanachter een grote mok met koffie. Hier speelt koffie een compleet andere rol in het leven!”

Oceanarium

“Otters, pinguïns, schildpadden en allerlei vissoorten (vooral haaien) - wat wil je nog meer?!”