Activiteiten in Lissabon

Pastéis de Belém

“In alle jaren dat ik hier nu woon heb ik nog steeds geen adres gevonden dat kan tippen aan de kwaliteit van de kleine puddingtaartjes van deze bakker. ”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

In het district van Belém zit een café met een bakkerij die zich volledig richt op het legendarische Portugese deegwaar: de kleine eierpudding taartjes. De standaard naam voor deze delicatesse is pastel de nata en je kunt deze in elke pastelaria in Portugal kopen. Maar de pastel de Belém wordt bereid volgens een eigen, geheim recept, en het gebak uit deze bakkerij bezit het auteursrecht op de originele naam en heeft een ondefinieerbare kwaliteit die ze uniek maakt.

Het recept dateert van een periode waarin alle kloosters in Portugal gesloten werden en de mensen die verbannen waren moesten een inkomen genereren. Naast het Jeronimos klooster bevond zich een klein kruidenierswinkeltje dat verbonden was met een rietsuiker raffinaderij en daar werd de pastel de Belém voor het eerst gemaakt. Het geheime recept is overgedragen van bakker op bakker en blijft tot de dag van vandaag binnen dit café.

Elke bestelling bestaat uit twee kleine taartjes en traditioneel wordt er kaneel op het taartje gestrooid terwijl het nog warm is. Van origine worden de taartjes geserveerd met kleine kopjes koffie maar er is ook een ruime keuze aan andere dranken beschikbaar.

TIP: Wees niet verrast als je een lange rij uit de deur van de bakker naar buiten ziet komen, dit is voor de mensen die wachten op hun afhaalgebak. Het café zelf heeft iets van een grot, is uitgedost met prachtige blauwe en witte azulejos en er zijn talloze zitplaatsen. Stap binnen in de bakkerij en je wordt naar een stoel begeleid.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua de Belem 84 - 92 | Telefoon: +351 213637423 | Website: http://www.pasteisdebelem.pt/en.html

Meer activiteiten in Lissabon

Bekijk alle activiteiten

Eten en wijn wandeling

“Ontdek de charmante buurten en de heerlijke keuken van Lissabon met een lokale gids!”

Museu de Arte Antiga

“Soms kan het weer in Lissabon je verrassen en wanneer het regent komt het al snel met bakken naar beneden! Een fantastische manier om wat tijd te besteden op een regenachtige dag (als je van kunst houdt) is het Museu de Arte Antiga.”

Lisboa Card

“Haal het beste uit je trip naar Lissabon met deze handige toeristenkaart. ”