Activiteiten in Lissabon

Jardim da Tapada das Necessidades

“Deze tuin is één van mijn persoonlijke favorieten in Lissabon. Het is één van de oudste en meest beroemde tuinen in Lissabon, hoewel het er op lijkt dat het ook één van de best bewaarde geheimen in de stad is.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Jardim da Tapada das Necessidades was oorspronkelijk een privétuin die behoorde tot een paleis, waar de koningen van Portugal vroeger jaagden, en het vertegenwoordigd een enorm belangrijke waarde in de geschiedenis van Portugal. De overblijfselen van een dierentuin zijn te vinden langs de gigantische bomen en het park wordt doorkruist met prachtig bijgehouden looppaden. Het mooie van deze tuin is dat, wanneer je door de schaduw van de bomen loopt, je geen idee hebt wat je om de volgende hoek zult tegenkomen.

Nog een opmerkelijk aspect van deze tuin is de mogelijkheid plaatsen te ontdekken waar jeniemand tegen zult komen. Richting de hoofdingang van het park is een open grasgebied waar je op zonnige dagen kunt zitten en genieten van de rust, en in de zomer worden er soms live jazz concerten gehouden op zondagen. Er zijn ook picknicktafels die subtiel geplaatst zijn tussen de bomen. Ik heb hier ook verjaardagsfeestjes bezocht, waar iedereen eten en drinken meebrengt en geniet van de zonneschijn.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Largo das Necessidades | Openbaar vervoer: Bus 712, 713, 727, 773

Meer activiteiten in Lissabon

Bekijk alle activiteiten

Adega do Kais

“Dit is een vaste favoriet van me, in het bijzonder als ik bezoek heb. Het mooie aan deze plek is dat je één prijs betaalt en vervolgens verschillende gerechten kunt proeven. De laatste keer dat ik hier was hebben we niet minder dan 24 verschillende gerechten geprobeerd!”

Lissabon City Runners

“Wat is er beter dan je zinnen te verzetten bij hardlopen dan lopen met iemand die je de informatie geeft over de bezienswaardigheden waar je langskomt?”

Oceanarium

“Otters, pinguïns, schildpadden en allerlei vissoorten (vooral haaien) - wat wil je nog meer?!”