Activiteiten in Lissabon

Museu de Arte Antiga

“Soms kan het weer in Lissabon je verrassen en wanneer het regent komt het al snel met bakken naar beneden! Een fantastische manier om wat tijd te besteden op een regenachtige dag (als je van kunst houdt) is het Museu de Arte Antiga.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Je hebt zeker enkele dagen nodig om dit museum te doorgronden. Er is hier zoveel te zien dat het moeilijk is om alles te bevatten maar ik raad een bezoek zeker aan, in het bijzonder tijdens een regenachtige dag.

Er is een hele verdieping gewijd aan Portugese schilderkunst en nog één aan Europese schilderijen. Wat je zeker moet zien is het gesigneerde drieluik van Hieronymus Bosch die de Verleidingen van St. Antohony toont.

Daarnaast zijn er permanente collecties beeldhouwwerken, goud- en zilverwerk en kunst uit de Portugese ontdekkingen. Er is ook wat meubilair te zien in de schildersgalerijen en mijn persoonlijke favoriet is een salontafel uit de zeventiende eeuw: een buitengewoon sierlijk stuk met een prachtig ontwerp gemaakt van verschillende kleuren marmer, pietra dura en parelmoer.

TIP: Als je in dit museum aankomt en het weer wordt beter tegen de tijd dat je vertrekt, loop dan zeker naar de cafetaria voor een kop koffie en ga in de tuin zitten. Vanuit hier heb je een ononderbroken zicht op de rivier en de 25 April brug die reikt over de zuidoever van de Tejo.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua das Janelas Verdes | Openbaar vervoer: Bus route 13, 714 or 727. 25E tram | Telefoon: +351 213 912 800 | Website: http://www.museudearteantiga.pt/english

Meer activiteiten in Lissabon

Bekijk alle activiteiten

Kiosken en bier, café's en koffie

“Voor ik naar Lissabon verhuisde, leefde ik enkele jaren in Londen waar het idee van "vrienden ontmoeten voor de koffie" bestond uit een bezoekje aan Starbucks en we daar uren doorbracht met praten vanachter een grote mok met koffie. Hier speelt koffie een compleet andere rol in het leven!”

Pastéis de Belém

“In alle jaren dat ik hier nu woon heb ik nog steeds geen adres gevonden dat kan tippen aan de kwaliteit van de kleine puddingtaartjes van deze bakker. ”

Lissabon City Runners

“Wat is er beter dan je zinnen te verzetten bij hardlopen dan lopen met iemand die je de informatie geeft over de bezienswaardigheden waar je langskomt?”