Wijken in Lissabon

Expo

“Wat mij betreft is één van de beste aspecten aan dit district de wijze waarop de architecten het water hebben toegepast. De baaien komen binnen vanaf de rivier en lopen langs het wandelpad en oceanarium en waarmee een verbinding tussen het district en de rivier tot stand komt.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Expo behoort tot de nieuwste districten van Lissabon. Dit district ligt verder landinwaarts langs de Tejo rivier. Dit district werd vernieuwd vanwege een internationale expositie (Expo '98) die plaatsvond in Lissabon in 1998. Vandaag de dag is dit gebied een zeer gewilde plek om te wonen met nieuwe, luxueuze appartementen en goed onderhouden straten en wegen.

Voorname bezienswaardigheden in dit district zijn het Oceanarium, het Wetenschappelijk Museum en de kabelbaan langs de rivier die een blik geeft op de 9 kilometer lange Vasco da Gama brug over de Tejo. Het is ook dichtbij Parque das Nacoões, één van de groengebieden van Lissabon.

Er bevindt zich een rij aan restaurants langs de rivier (zowel lokaal als internationaal) en op zomerdagen is de rivieroever een levendig gebied vol activiteit met families die wandelen, mensen die sporten of gewoon van de zon genieten. Houd je wel van een gokje? Bezoek dan het Lissabon Casino. Er is ook een plek waar het hele jaar door optredens en muziekevenementen plaatsvinden: de Meo Arena.

Neem de Rode lijn van de metro naar Oriente. Loop door winkelcentrum Vasco da Gama richting de rivieroever en geniet van een ontspannende wandeling langs de Tejo rivier.

TIP: Het beste restaurant in Expo, gelegen aan Alamada dos Oceanos is Arigato, een sushi restaurant dat traditionele en fusion sushi serveert. Het eten is verrukkelijk en je kunt in het weekend een onbeperkt lunchbuffet nemen voor €16,90.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Chiado

“Winkels, bars, theaters, restaurants en café's - Chiado heeft het allemaal. Toen ik naar Lissabon verhuisde was dit één van mijn favoriete plekken om bezoekers mee naartoe te nemen en vrienden te ontmoeten omdat het elementen van het verleden en van het heden van deze stad bezit.”

Belém

“Belém behoort tot mijn favoriete districten van het grote Lissabon. De nabijheid van de rivier, de grootsheid van de monumenten en het klooster omringd door de tuinen dragen allemaal bij aan een zeer aangenaam uitstapje naar deze wijk.”

Cais do Sodre

“Een leuke plek om later op de avond te bezoeken voordat je naar één van de nachtclubs in het district gaat. Een enorme diversiteit aan mensen komt hier samen om te genieten van het nachtleven van Lissabon.”