Wijken in Lissabon

Martim Moniz

“Kleurrijk en sfeervol, dit opbloeiende district omarmt het verleden en het heden, het grimmige en het prachtige en is een fantastisch multicultureel gebied gelegen in een ouder deel van Lissabon.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Het meest multiculturele district van Lissabon, Martim Moniz biedt een levendige sfeer en een allegaartje van culturen en mensen. Binnen de winkelcentra aan weerszijden van het Martim Moniz plein zijn er kruideniersmarkten die kruiden en specerijen van over de hele wereld verkopen - Afrika, India en China om er maar enkele te noemen. Op het plein staan kiosken die eten en drinken verkopen (mijn favoriet is de Mexican El Cartel, bezit van Cinco) en hier kun je buiten in de zon zitten en genieten van de energie om je heen terwijl je eten van over de hele wereld kunt proeven. In het weekend is er een fusion food markt op het plein met een DJ die muziek draait dat aansluit bij de gelegenheid of het festival (in februari het Chinese nieuwjaar en in maart een Bollywood Holi festival).

Martim Moniz is een zeer kleine wijk die je het beste kunt bereiken met de metro via het Moniz of Rossio station met de Groene Lijn. Alles draait rond het Martim Moniz Plein dus ga voor de fusion food markt in het weekend en door de week naar de kiosken met eten en drinken op het plein.

TIP: Een district dat je niet mag missen om de multiculturele kant van Lissabon echt te ervaren.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Cais do Sodre

“Een leuke plek om later op de avond te bezoeken voordat je naar één van de nachtclubs in het district gaat. Een enorme diversiteit aan mensen komt hier samen om te genieten van het nachtleven van Lissabon.”

Graça

“Hoewel de meest reisgidsen de nadruk leggen op Alfalma, het oudste district in Lissabon, als een must-see heb ik een zwakke plek voor Graça.”

Bairro Alto

“Ik heb menig warme zomeravond doorgebracht in Bairro Alto met vrienden, lopend van café naar café in de wirwar van straatjes. Elke straat heeft een eigen persoonlijkheid waar verschillende groepen mensen samenkomen. Een typische ervaring in het nachtleven van Lissabon.”