Wijken in Lissabon

Belém

“Belém behoort tot mijn favoriete districten van het grote Lissabon. De nabijheid van de rivier, de grootsheid van de monumenten en het klooster omringd door de tuinen dragen allemaal bij aan een zeer aangenaam uitstapje naar deze wijk.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Belém ligt net buiten het stadscentrum (op ongeveer 20 minuten afstand) maar het is de moeite waard om de 15E tram of de trein vanuit Cais do Sodre te nemen en minimaal een halve dag in dit district door te brengen. Je zult hier geen tekort aan activiteiten hebben.

Eén van de meeste opmerkelijke bezienswaardigheden is het prachtige Jeronimos Klooster met de mooiste kloostergangen die ik ooit heb mogen aanschouwen. Aan de voorzijde van het klooster liggen enkele tuinen met spectaculaire fonteinen en witte marmeren beelden van paarden die nog meer volume toevoegen aan de grootsheid van deze plek. Nadat je hier wat tijd hebt doorgebracht steek je de weg over naar Pastéis de Belém die zoete puddingtaartjes bakt die bekend staan als pastéis de nata

In Belém vind je ook de Torre de Belém, dat vroeger dienst deed als gevangenis voor gedetineerden en het Monument van de Ontdekkers ter nagedachtenis aan Henry de Navigator die de ontdekking van Portugal leidde die begon in 1415. Het Centro Cultural de Belém biedt kunstexposities en is tevens een plek waar verscheidene live musical en theatervoorstellingen plaatsvinden.

TIP: Naast de culturele en historische aspecten van dit district is er ook een ruim aanbod aan restaurants die ik zeer kan aanbevelen. Este Oeste, het restaurant bij CCB is een bezoek meer dan waard.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Bairro Alto

“Ik heb menig warme zomeravond doorgebracht in Bairro Alto met vrienden, lopend van café naar café in de wirwar van straatjes. Elke straat heeft een eigen persoonlijkheid waar verschillende groepen mensen samenkomen. Een typische ervaring in het nachtleven van Lissabon.”

Chiado

“Winkels, bars, theaters, restaurants en café's - Chiado heeft het allemaal. Toen ik naar Lissabon verhuisde was dit één van mijn favoriete plekken om bezoekers mee naartoe te nemen en vrienden te ontmoeten omdat het elementen van het verleden en van het heden van deze stad bezit.”

Martim Moniz

“Kleurrijk en sfeervol, dit opbloeiende district omarmt het verleden en het heden, het grimmige en het prachtige en is een fantastisch multicultureel gebied gelegen in een ouder deel van Lissabon.”