Wijken in Lissabon

Bairro Alto

“Ik heb menig warme zomeravond doorgebracht in Bairro Alto met vrienden, lopend van café naar café in de wirwar van straatjes. Elke straat heeft een eigen persoonlijkheid waar verschillende groepen mensen samenkomen. Een typische ervaring in het nachtleven van Lissabon.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Eén van de elementen die me altijd heeft aangetrokken in het nachtleven van Lissabon is de doorstroom van activiteiten. Het begint hier laat op de avond en eindigt vroeg in de morgen. Mensen beginnen meestal rond 21.00 uur met het diner en gaan vervolgens naar Bairro Alto om wat te drinken met vrienden. Het concept hier is prachtig; de meerderheid van de café's geven je drankjes in plastic bekers, je neemt je drankje mee naar buiten en wandelt naar een ander café om meer mensen te ontmoeten. Je zult zelden naar Bairro gaan en een avond op dezelfde plek doorbrengen. Er zijn ook enkele traditionele (maar wel toeristische) restaurants in dit district.

De bars en clubs veranderen continue van naam maar de drankjes blijven gelijk - Caipirinha, Caipiroska, Morangoska en Mojito om er maar enkele te noemen - en de prijzen zijn laag. Bairro Alto is zeer drukbezocht in de zomer en aan het begin van een universitaire periode.

Om hier te komen stap je uit bij de Baixa-Chiado halte aan de blauwe of groene metro lijn.

TIP: Voor de meer veeleisende bezoeker zijn er enkele gerenommeerde wijnbars in het netwerk van straatjes - je moet ze alleen weten te vinden. Garaffeira Alfaia op Rua Diário de Notiçias is één van mijn favorieten en er is ook de BA Wine Bar do Bairro Alto op Rua da Rosa.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Expo

“Wat mij betreft is één van de beste aspecten aan dit district de wijze waarop de architecten het water hebben toegepast. De baaien komen binnen vanaf de rivier en lopen langs het wandelpad en oceanarium en waarmee een verbinding tussen het district en de rivier tot stand komt.”

Príncipe Real

“Ik houd van de sfeer in deze wijk. Het is altijd levendig met veel mensen en komt s'avonds helemaal tot leven met mensen die naar de restaurants en café's gaan. Zelfs als je geen zin hebt om te gaan eten of drinken raad ik je toch aan om hier te gaan wandelen om even van de sfeer te proeven.”

Chiado

“Winkels, bars, theaters, restaurants en café's - Chiado heeft het allemaal. Toen ik naar Lissabon verhuisde was dit één van mijn favoriete plekken om bezoekers mee naartoe te nemen en vrienden te ontmoeten omdat het elementen van het verleden en van het heden van deze stad bezit.”