Wijken in Lissabon

Bairro Alto

“Ik heb menig warme zomeravond doorgebracht in Bairro Alto met vrienden, lopend van café naar café in de wirwar van straatjes. Elke straat heeft een eigen persoonlijkheid waar verschillende groepen mensen samenkomen. Een typische ervaring in het nachtleven van Lissabon.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Eén van de elementen die me altijd heeft aangetrokken in het nachtleven van Lissabon is de doorstroom van activiteiten. Het begint hier laat op de avond en eindigt vroeg in de morgen. Mensen beginnen meestal rond 21.00 uur met het diner en gaan vervolgens naar Bairro Alto om wat te drinken met vrienden. Het concept hier is prachtig; de meerderheid van de café's geven je drankjes in plastic bekers, je neemt je drankje mee naar buiten en wandelt naar een ander café om meer mensen te ontmoeten. Je zult zelden naar Bairro gaan en een avond op dezelfde plek doorbrengen. Er zijn ook enkele traditionele (maar wel toeristische) restaurants in dit district.

De bars en clubs veranderen continue van naam maar de drankjes blijven gelijk - Caipirinha, Caipiroska, Morangoska en Mojito om er maar enkele te noemen - en de prijzen zijn laag. Bairro Alto is zeer drukbezocht in de zomer en aan het begin van een universitaire periode.

Om hier te komen stap je uit bij de Baixa-Chiado halte aan de blauwe of groene metro lijn.

TIP: Voor de meer veeleisende bezoeker zijn er enkele gerenommeerde wijnbars in het netwerk van straatjes - je moet ze alleen weten te vinden. Garaffeira Alfaia op Rua Diário de Notiçias is één van mijn favorieten en er is ook de BA Wine Bar do Bairro Alto op Rua da Rosa.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Príncipe Real

“Ik houd van de sfeer in deze wijk. Het is altijd levendig met veel mensen en komt s'avonds helemaal tot leven met mensen die naar de restaurants en café's gaan. Zelfs als je geen zin hebt om te gaan eten of drinken raad ik je toch aan om hier te gaan wandelen om even van de sfeer te proeven.”

Baixa

“Voor traditionele gebouwen en typische zwart en witte stoepen kun je niet om Baixa heen - het meest exemplarische stadsdeel van Lissabon.”

Martim Moniz

“Kleurrijk en sfeervol, dit opbloeiende district omarmt het verleden en het heden, het grimmige en het prachtige en is een fantastisch multicultureel gebied gelegen in een ouder deel van Lissabon.”