Wijken in Lissabon

Graça

“Hoewel de meest reisgidsen de nadruk leggen op Alfalma, het oudste district in Lissabon, als een must-see heb ik een zwakke plek voor Graça.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Het district van Graça is erg oud en hier kun je zien hoe het dagelijks leven zich afspeelt in Portugal. Er zijn hier piepkleine, nauwe stoepjes waar mensen op de één of andere manier toch over kunnen lopen zonder tegen elkaar op te botsen of op de weg van de 28E tram te vallen die door de wijk rammelt en zowel de lokale bevolking als toeristen vervoert. Er zijn uitkijkpunten met een fantastisch zicht over Lissabon en traditionele Portugese restaurants die de beste gerechten in de stad serveren.

Voor mij persoonlijk zijn de beste elementen van Graça de uitkijkpunten:

  • Miradouro da Graça heeft een kiosk en vanuit hier vind ik het heerlijk om de zonsondergang over de Tejo te bekijken;
  • Miradouro da Nossa Senhora do Monte - is één van de hoogste uitkijkpunten van Lissabon; 
  • Iets verder van het gebaande pad is er de Miradouro do Monte Agudo die ook een kiosk biedt, een prachtig geplaveide pergola en een uitzicht op de rivier.

Je kunt Graça het beste bereiken via de 28E of bestijg de heuvel van de stations Anjos of Intendente op de groene metrolijn.

TIP: De restaurants die je zeker moet bezoeken zijn Pitéu da Graça, voor een goedkoop en een vrolijk, typisch Portugese maaltijd, en Satelite da Graça tegenover de weg vanaf Pitéu. Ik kan ze beide van harte aanbevelen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Cais do Sodre

“Een leuke plek om later op de avond te bezoeken voordat je naar één van de nachtclubs in het district gaat. Een enorme diversiteit aan mensen komt hier samen om te genieten van het nachtleven van Lissabon.”

Martim Moniz

“Kleurrijk en sfeervol, dit opbloeiende district omarmt het verleden en het heden, het grimmige en het prachtige en is een fantastisch multicultureel gebied gelegen in een ouder deel van Lissabon.”

Príncipe Real

“Ik houd van de sfeer in deze wijk. Het is altijd levendig met veel mensen en komt s'avonds helemaal tot leven met mensen die naar de restaurants en café's gaan. Zelfs als je geen zin hebt om te gaan eten of drinken raad ik je toch aan om hier te gaan wandelen om even van de sfeer te proeven.”