Wijken in Lissabon

Baixa

“Voor traditionele gebouwen en typische zwart en witte stoepen kun je niet om Baixa heen - het meest exemplarische stadsdeel van Lissabon.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Baixa is de traditionele oude binnenstad van Lissabon. Het werd volledig verwoest tijdens de aardbeving van 1755 en werd later herbouwd op een rastersysteem van straten door de toenmalige burgemeester van Lissabon, Marques de Pombal. Dit is het traditionele winkelgebied in Oud Lissabon en hier kun je een combinatie vinden van zeer ouderwetse winkels en moderne winkelketens. De zijstraten zijn vernoemd naar de winkels die zich daar voorheen bevonden - er is een Zilverstraat (Rua da Prata), een Goudstraat (Rua dos Douradores) en mijn favoriet, Rua dos Sapateiros (Schoenmakersstraat). Door de jaren heen werden de traditionele winkels gesloten waardoor de namen niet altijd meer corresponderen met het type winkel maar het geeft een prachtig beeld van hoe het vroeger was.

Onder de bezienswaardigheden vind je de oude boog op Rua Augusta die leidt naar Praça Comercio en de Tejo, de Santa Justa Elevador die vroeger mensen naar Chiado bracht en het uitzicht vanuit het café aan de piek van Pollux, het oudste warenhuis van Lissabon.

TIP: De meerderheid van de winkels in Baixa zijn gesloten op zondag maar Rua Augusta blijft een mooie plek om te wandelen over de zwart witte straten van Lissabon richting het plein en de rivier.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Belém

“Belém behoort tot mijn favoriete districten van het grote Lissabon. De nabijheid van de rivier, de grootsheid van de monumenten en het klooster omringd door de tuinen dragen allemaal bij aan een zeer aangenaam uitstapje naar deze wijk.”

Cais do Sodre

“Een leuke plek om later op de avond te bezoeken voordat je naar één van de nachtclubs in het district gaat. Een enorme diversiteit aan mensen komt hier samen om te genieten van het nachtleven van Lissabon.”

Martim Moniz

“Kleurrijk en sfeervol, dit opbloeiende district omarmt het verleden en het heden, het grimmige en het prachtige en is een fantastisch multicultureel gebied gelegen in een ouder deel van Lissabon.”