Wijken in Lissabon

Cais do Sodre

“Een leuke plek om later op de avond te bezoeken voordat je naar één van de nachtclubs in het district gaat. Een enorme diversiteit aan mensen komt hier samen om te genieten van het nachtleven van Lissabon.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Cais do Sodre was oorspronkelijk het gebied aan de haven van Lissabon en was daardoor niet de meest frisse plek om te verblijven. In de loop der tijd heeft dit district zichzelf getransformeerd tot een hip en bruisend gebied in de avonduren met restaurants, bars en clubs die zijn geopend tot vroeg in de ochtend.

De Roze Straat is het middelpunt van bedrijvigheid waar de bars en restaurants tafels en stoelen buiten zetten waardoor er tijdens mooi weer echt een bruisende sfeer in deze straat hangt. Er zijn hier enkele typisch Portugese restaurants, Sol e Pesca (een bar waar je snacks als sardientjes en octopus uit blik kunt kopen) en O Povo - een bar met burlesque shows en fado avonden. Er zijn hier ook een aantal nachtclubs, zoals Music Box, Roterdão en Copenhagen met verschillende muziekstijlen. Houd er rekening mee dat deze clubs pas na 1 uur in de ochtend tot leven komen en meestal rond 5 uur in de ochtend sluiten.

Dit is het gebied waar de mensen terechtkomen na een begin in Bairro Alto, lopend langs Bica richting de rivier nadat de café's in Bairro sluiten en op pad gaan naar de clubs in Cais do Sodre.

Ga naar Cais do Sodre aan het einde van de Groene Lijn via de metro of loop vanaf Chiado op Rua Alecrim.

TIP: Als je graag wat eet in dit gebied kan ik Mercado da Ribeira aanbevelen of Cafe Tati voor een heel andere diner ervaring. Er is ook een goed Mexicaans restaurant dichtbij de roze straat.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Belém

“Belém behoort tot mijn favoriete districten van het grote Lissabon. De nabijheid van de rivier, de grootsheid van de monumenten en het klooster omringd door de tuinen dragen allemaal bij aan een zeer aangenaam uitstapje naar deze wijk.”

Martim Moniz

“Kleurrijk en sfeervol, dit opbloeiende district omarmt het verleden en het heden, het grimmige en het prachtige en is een fantastisch multicultureel gebied gelegen in een ouder deel van Lissabon.”

Príncipe Real

“Ik houd van de sfeer in deze wijk. Het is altijd levendig met veel mensen en komt s'avonds helemaal tot leven met mensen die naar de restaurants en café's gaan. Zelfs als je geen zin hebt om te gaan eten of drinken raad ik je toch aan om hier te gaan wandelen om even van de sfeer te proeven.”