Wijken in Lissabon

Príncipe Real

“Ik houd van de sfeer in deze wijk. Het is altijd levendig met veel mensen en komt s'avonds helemaal tot leven met mensen die naar de restaurants en café's gaan. Zelfs als je geen zin hebt om te gaan eten of drinken raad ik je toch aan om hier te gaan wandelen om even van de sfeer te proeven.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Het district van Príncipe Real groeit snel uit tot een zeer modieuze en chique wijk met nieuwe café's, restaurants en boetiekjes die als paddenstoelen uit de grond schieten. De hoofdader van dit district is Rua da Escola Politêcnica die loopt van station Rato (Gele Lijn) tot Miradouro de São Pedro de Alcântara en Rua Dom Pedro V.

In deze straat vind je de Botanische Tuinen van Lissabon, het Natuurhistorisch Museum, de Principe Real Tuin en de Miradouro. Je vindt hier ook de Embaixada concept store die gevestigd is in wat voorheen een klein paleis uit de 19e eeuw was en nu een klein restaurant huisvest met enkele kleine boetiek-achtige winkeltjes.

Er is voor ieder type reiziger wel een café en restaurant te vinden in dit district - Pub Lisboeta is een piepklein café met kleine hapjes en zelf gebrouwen bier en A Cevicheria - een traditionele Peruaanse ceviche restaurant met geweldig decor.  

TIP: Príncipe Real Garden heeft elke zaterdagochtend een biologische markt waar alleen biologische groenten en fruit te koop zijn. Zeker een bezoekje waard. Enkele malen per jaar (bijvoorbeeld met kerst) vindt hier ook een markt met handwerk plaats.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Bairro Alto

“Ik heb menig warme zomeravond doorgebracht in Bairro Alto met vrienden, lopend van café naar café in de wirwar van straatjes. Elke straat heeft een eigen persoonlijkheid waar verschillende groepen mensen samenkomen. Een typische ervaring in het nachtleven van Lissabon.”

Martim Moniz

“Kleurrijk en sfeervol, dit opbloeiende district omarmt het verleden en het heden, het grimmige en het prachtige en is een fantastisch multicultureel gebied gelegen in een ouder deel van Lissabon.”

Graça

“Hoewel de meest reisgidsen de nadruk leggen op Alfalma, het oudste district in Lissabon, als een must-see heb ik een zwakke plek voor Graça.”