Wijken in Lissabon

Chiado

“Winkels, bars, theaters, restaurants en café's - Chiado heeft het allemaal. Toen ik naar Lissabon verhuisde was dit één van mijn favoriete plekken om bezoekers mee naartoe te nemen en vrienden te ontmoeten omdat het elementen van het verleden en van het heden van deze stad bezit.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Chiado is één van de meest vooruitstrevende en drukste buurten, en tevens het district waar mensen komen om te winkelen, of elkaar te ontmoeten voor een kop koffie of diner alvorens een avondje te gaan stappen in het theater of Bairro Alto. Het centrum van dit district is de Largo do Camões, het centrale plein en tevens populaire ontmoetingsplek voor toeristenfeesten of vriendengroepen. Dit is één van de meest toeristische plekken in de stad vanwege de traditionele zwart en witte stoepen, eenvoudige toegang tot monumenten en de traditionele gebouwen van Centraal Lissabon.

Origineel was Chiado één van de winkelgebieden van Lissabon, nu vind je hier een combinatie van oude stijl winkels en nieuwe en moderne winkels, met name op Rua Garrett. Aan het einde van de straat ligt het beroemde Brasileira Cafe waar een bronzen beeld van de Portugese auteur Fernando Pessoa buiten zit.

De beste manier om naar Chiado te gaan is via de metro, de Groene en Blauwe lijn hebben een halte bij Baixa-Chiado

TIP: Als je de metro verlaat bij Baixa-Chiado en door de hekken gaat, onthoud dan dat 2 roltrappen onder de begane grond je naar Baixa brengen en 5 of 6 verdiepingen onder de begane grond brengen je naar Chiado!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Lissabon

Bekijk alle wijken

Bairro Alto

“Ik heb menig warme zomeravond doorgebracht in Bairro Alto met vrienden, lopend van café naar café in de wirwar van straatjes. Elke straat heeft een eigen persoonlijkheid waar verschillende groepen mensen samenkomen. Een typische ervaring in het nachtleven van Lissabon.”

Baixa

“Voor traditionele gebouwen en typische zwart en witte stoepen kun je niet om Baixa heen - het meest exemplarische stadsdeel van Lissabon.”

Expo

“Wat mij betreft is één van de beste aspecten aan dit district de wijze waarop de architecten het water hebben toegepast. De baaien komen binnen vanaf de rivier en lopen langs het wandelpad en oceanarium en waarmee een verbinding tussen het district en de rivier tot stand komt.”