Lissabon

Ontdek het magische Lissabon gemakkelijk te voet!

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh

Lissabon is een magische stad. Het is gebouwd op en rond 7 heuvels en één van de beste manieren om de hoogtepunten van de stad te ervaren is via een combinatie van lopen en bovengronds transport. Je weet niet wat je tegen zult komen als je langs de kleine straatjes loopt. Op elk moment kun je een lange trap tegenkomen versierd met prachtige paarse bougainvillea bloemen, of je kunt vanuit de smalle steegjes met betegelde huisjes de zon zien glinsteren op de magisch ogende rivier. Door te lopen kun je bezienswaardigheden tegenkomen die je met elke andere manier van transport gemakkelijk mist.

Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Maak kennis met de stad van rustgevende uitzichten

Eén ding waar Lissabon erg goed in is zijn de Miradouros, ofwel uitkijkpunten. Aangezien de stad is gebouwd op zeven heuvels kun je je voorstellen dat er vele spectaculaire uitzichtpunten zijn, eenieder net iets anders dan de vorige.

Bezoek gratis musea en monumenten op zondag!

Het is niet zo bekend dat veel van de kleinere musea en monumenten in Lissabon gratis toegankelijk zijn op zondagochtend. Dit is bedoeld om de lokale bevolking te betrekken bij in hun eigen cultuur en historie. Het mooie is dat dit voordeel niet alleen beperkt is tot de lokale bewoners, want ook jij als bezoeker kunt hier gebruik van maken. De Portugese bevolking is trots op hun erfgoed en de Gemeente van Lissabon tracht deze eigenschap te promoten en voort te zetten.

Dakterrassen in de zomer

Dakterrassen zijn dé place to be gedurende de zomermaanden. De meeste hotels in het centrum hebben café's op het dak en ze zijn toegankelijk voor zowel hotelgasten als bezoekers voor een heerlijke cocktail tijdens een lange zomeravond. Iedere hotspot biedt zijn eigen, unieke aankleding en ze hebben uiteraard ook ieder zo hun eigen uitzicht maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: samen met vrienden genieten van het beste wat Lissabon te bieden heeft.