Lissabon

Gun jezelf wat rust aan het strand

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh

Houd je van zwemmen in de Atlantische Oceaan en wil je een keuze uit kilometerslang ongerept strand? Costa da Caparica bestaat uit kilometers ongerepte kustlijn. In de zomer kun je hier vele café's en restaurants vinden langs het looppad dat parallel loopt aan het strand en je kunt er parasols en lounge stoelen op het strand huren - de tarieven variëren per strand en gaan per dagdeel.

Neem een veerboot van Cais do Sodre naar Cacilhas aan het zuiden van de Tejo. Er is hier een busstation en je moet op zoek naar buslijnen 124 of 135 die je naar het begin van het strand zullen brengen. In de zomer is er een minitrein die je langs de kust naar elk gewenst strand brengt. Het centrum van Caparica is niet bijzonder mooi, maar wanneer je op het mooie strand aankomt is dat snel vergeten.

Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Ervaar de zoete kant van Lissabon!

Waar moet ik beginnen? Er is zoveel goeds te vertellen over de culinaire kant van Lissabon dat het erg moeilijk is om er één hoogtepunt uit te kiezen.

Ga een dagje naar Sintra

Spring op de trein naar Rossio station en ga naar Sintra. De reis duurt ongeveer 40 minuten en op het station vind je een behulpzaam informatiepunt voor toeristen die je informatie over Sintra zullen verschaffen. Je hebt dagen nodig om dit deel van de wereld ten volle te ontdekken maar als je weinig tijd hebt, kun je het beste de bus nemen naar de drie paleizen.

Dakterrassen in de zomer

Dakterrassen zijn dé place to be gedurende de zomermaanden. De meeste hotels in het centrum hebben café's op het dak en ze zijn toegankelijk voor zowel hotelgasten als bezoekers voor een heerlijke cocktail tijdens een lange zomeravond. Iedere hotspot biedt zijn eigen, unieke aankleding en ze hebben uiteraard ook ieder zo hun eigen uitzicht maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: samen met vrienden genieten van het beste wat Lissabon te bieden heeft.