Lissabon

Maak kennis met de stad van rustgevende uitzichten

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh

Eén ding waar Lissabon erg goed in is zijn de Miradouros, ofwel uitkijkpunten. Aangezien de stad is gebouwd op zeven heuvels kun je je voorstellen dat er vele spectaculaire uitzichtpunten zijn, eenieder net iets anders dan de vorige.

Van Miradouro da Graça en Miradouro Senhora do Monte in Graça kun je de Castelo aan de rechterzijde zien en de rivier die uitstroomt naar de Atlantische Oceaan. Vanaf Miradouro do Alcântara heb je een prachtig zicht op de Castelo. Vanaf Adamastor heb je een onafgebroken zicht op de rivier en de zonsondergang achter de April 25 Brug.

Het mooiste van de meeste uitkijkpunten zijn de kiosken die versnapering serveren zodat je na de bestijging van de heuvel uit kunt rusten en het zicht kunt bewonderen onder het genot van een kop koffie of een biertje met een snack. Miradouros zijn tevens fantastische ontmoetingsplekken voor vrienden.

Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Ontdek Alfama

Alfama is het oudste district van Lissabon en de enige die de aardbeving van 1755 overleefde. Het ligt genesteld aan de basis van de kasteelmuren en het is een wonderbaarlijke plek om een paar uur rond te wandelen. Het is een district waar ik steeds verdwaal en toch de weg naar mijn bestemming vind. Er zijn enkele heerlijke restaurants in Alfama (Pateo 13 met alleen zitplekken buiten is één van mijn favorieten) en een paar schattige kleine pop-up café's.

Ga een dagje naar Sintra

Spring op de trein naar Rossio station en ga naar Sintra. De reis duurt ongeveer 40 minuten en op het station vind je een behulpzaam informatiepunt voor toeristen die je informatie over Sintra zullen verschaffen. Je hebt dagen nodig om dit deel van de wereld ten volle te ontdekken maar als je weinig tijd hebt, kun je het beste de bus nemen naar de drie paleizen.

Dakterrassen in de zomer

Dakterrassen zijn dé place to be gedurende de zomermaanden. De meeste hotels in het centrum hebben café's op het dak en ze zijn toegankelijk voor zowel hotelgasten als bezoekers voor een heerlijke cocktail tijdens een lange zomeravond. Iedere hotspot biedt zijn eigen, unieke aankleding en ze hebben uiteraard ook ieder zo hun eigen uitzicht maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: samen met vrienden genieten van het beste wat Lissabon te bieden heeft.