Lissabon

Bezoek gratis musea en monumenten op zondag!

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh

Het is niet zo bekend dat veel van de kleinere musea en monumenten in Lissabon gratis toegankelijk zijn op zondagochtend. Dit is bedoeld om de lokale bevolking te betrekken bij in hun eigen cultuur en historie. Het mooie is dat dit voordeel niet alleen beperkt is tot de lokale bewoners, want ook jij als bezoeker kunt hier gebruik van maken. De Portugese bevolking is trots op hun erfgoed en de Gemeente van Lissabon tracht deze eigenschap te promoten en voort te zetten.

In vergelijking met de toegangsprijzen van andere Europese musea liggen de tarieven van Portugese musea vaak een stuk lager, het idee dat mensen in staat worden gesteld over hun eigen cultuur te leren en deze te omarmen spreekt mij zeer aan.

Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Ontdek het magische Lissabon gemakkelijk te voet!

Lissabon is een magische stad. Het is gebouwd op en rond 7 heuvels en één van de beste manieren om de hoogtepunten van de stad te ervaren is via een combinatie van lopen en bovengronds transport. Je weet niet wat je tegen zult komen als je langs de kleine straatjes loopt. Op elk moment kun je een lange trap tegenkomen versierd met prachtige paarse bougainvillea bloemen, of je kunt vanuit de smalle steegjes met betegelde huisjes de zon zien glinsteren op de magisch ogende rivier. Door te lopen kun je bezienswaardigheden tegenkomen die je met elke andere manier van transport gemakkelijk mist.

Ervaar de zoete kant van Lissabon!

Waar moet ik beginnen? Er is zoveel goeds te vertellen over de culinaire kant van Lissabon dat het erg moeilijk is om er één hoogtepunt uit te kiezen.

Maak kennis met de stad van rustgevende uitzichten

Eén ding waar Lissabon erg goed in is zijn de Miradouros, ofwel uitkijkpunten. Aangezien de stad is gebouwd op zeven heuvels kun je je voorstellen dat er vele spectaculaire uitzichtpunten zijn, eenieder net iets anders dan de vorige.