Lissabon

Ervaar de zoete kant van Lissabon!

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh

Waar moet ik beginnen? Er is zoveel goeds te vertellen over de culinaire kant van Lissabon dat het erg moeilijk is om er één hoogtepunt uit te kiezen.

Voor de zoetekauw is Lissabon een waar paradijs. Het assortiment aan cakes en gebak in de pastelaria's (banketbakkers) verspreid door Lissabon zijn moeilijk te overtreffen. Het maken van een keuze is al een uitdaging.

Ik kan de pastel de nata (ik kan deze het beste omschrijven als kleine puddingtaartjes) aanbevelen, maar ook de brigadeiro (chocolade cake) en de Pão de Deus (kokosbrood). De pastel de nata kun je eigenlijk het beste eten in Belém waar ze oorspronkelijk vandaan komen en tevens de enige plek waar ze bij de originele naam genoemd mogen worden - Pastel de Belém. Hier vind je de originele bakkerij en ik kan een bezoek, om deze prachtige taartjes te proeven, sterk aanbevelen.

Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Bezoek gratis musea en monumenten op zondag!

Het is niet zo bekend dat veel van de kleinere musea en monumenten in Lissabon gratis toegankelijk zijn op zondagochtend. Dit is bedoeld om de lokale bevolking te betrekken bij in hun eigen cultuur en historie. Het mooie is dat dit voordeel niet alleen beperkt is tot de lokale bewoners, want ook jij als bezoeker kunt hier gebruik van maken. De Portugese bevolking is trots op hun erfgoed en de Gemeente van Lissabon tracht deze eigenschap te promoten en voort te zetten.

Ontdek Alfama

Alfama is het oudste district van Lissabon en de enige die de aardbeving van 1755 overleefde. Het ligt genesteld aan de basis van de kasteelmuren en het is een wonderbaarlijke plek om een paar uur rond te wandelen. Het is een district waar ik steeds verdwaal en toch de weg naar mijn bestemming vind. Er zijn enkele heerlijke restaurants in Alfama (Pateo 13 met alleen zitplekken buiten is één van mijn favorieten) en een paar schattige kleine pop-up café's.

Gun jezelf wat rust aan het strand

Houd je van zwemmen in de Atlantische Oceaan en wil je een keuze uit kilometerslang ongerept strand? Costa da Caparica bestaat uit kilometers ongerepte kustlijn. In de zomer kun je hier vele café's en restaurants vinden langs het looppad dat parallel loopt aan het strand en je kunt er parasols en lounge stoelen op het strand huren - de tarieven variëren per strand en gaan per dagdeel.