Wijken in Kopenhagen

Binnenstad van Kopenhagen

“De charme van het centrum van Kopenhagen zit in de kleurrijke gebouwen, de geplaveide straten en de bruisende sfeer van een drukke stad. ”

- Pia woont al sinds 2024 in Kopenhagen

De binnenstad van Kopenhagen (ofwel Indre By) is levendig, kleurrijk en een klein beetje chaotisch. Het historische centrum van de stad heeft een bijzondere mix van oud en nieuw, met geplaveide lange straten, pastelkleurige huizen, en hier en daar zie je details uit de Deense moderne architectuur.

Het centrum van Kopenhagen wordt begrensd door de meren rondom de stad en de stadshaven. Je vindt in deze wijk ook de meeste attracties, en het centrum is ook het middelpunt van het bruisende nachtleven van de stad. Het centrale winkelgebied ligt op Strøget, een drukke en autovrije straat vol locals, toeristen en straatartiesten. Hier vind je een mix van bekende modemerken en boetiekjes, met items voor iedere smaak en elk budget.

Een bezoek aan Kopenhagen is pas compleet als je langs de haven bij Nyhavn hebt gewandeld. In de zomer zit Nyhavn vol met toeristen en Kopenhagers die lekker in de zon zitten, of samen een maaltijd delen in een van de vele (dure) restaurants die aan de haven liggen. Straatartiesten komen hier vaak langs en voeren dan een show op, wat weer bijdraagt aan de charme van de oude haven. Het is een ideale plek om, met een biertje uit de supermarkt, even aan het water te gaan zitten, en de karakteristieke sfeer van een van de grootste schatten van Kopenhagen in je op te nemen.

Kongens Have (ofwel Koningstuin) is een van de grootste en mooiste stadstuinen van Kopenhagen. In de zomer zie je hier bloemen in bloei staan, en zitten talloze locals op het gras in de zon van hun picknick te genieten.

Als je trek hebt, ga dan naar Torvehallerne waar meer dan 60 eetkraampjes allerlei lekkere dingen verkopen, van vers vlees en gebakjes tot chocolade en exotische specerijen. Je vindt er ook veel verschillende kleine barretjes en eetgelegenheden waar je een koud glas rosé en een hapje eten kunt bestellen. Haal een koffie bij Coffee Collective, of een stukje taart bij Sweet Valentine.

Als je met kinderen reist, trek dan een dag uit om Tivoli te bezoeken – een van ’s werelds meest beroemde pretparken. Wanneer de zon ondergaat, worden het park en de omliggende tuinen verlicht door een spectaculaire lichtinstallatie – de perfecte manier om een dagje uit af te sluiten.  

TIP: Ontdek in de zomer de stad vanaf het water. Huur een GoBoat of maak een tour over de grachten – het uitzicht stelt je niet teleur!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Kopenhagen

Bekijk alle wijken

Østerbro

“Wil je het even rustig aan doen, een beetje relaxen, en een lekker kopje koffie drinken? Ga naar Østerbro, de wijk die luxe en stijl uitstraalt. ”

Christianshavn

“Ik beschouw Christianshavn als de boheemse ruggengraat van Kopenhagen. Hier heerst een vrije geest die een bijzondere dimensie aan de stad toevoegt. ”

Nørrebro

“Jong, trendy en multicultureel, Nørrebro is een eclectische urban mengelmoes en mijn favoriete wijk in de stad. ”