Wijken in Kopenhagen

Østerbro

“Wil je het even rustig aan doen, een beetje relaxen, en een lekker kopje koffie drinken? Ga naar Østerbro, de wijk die luxe en stijl uitstraalt. ”

- Pia woont al sinds 2024 in Kopenhagen

Trendy, stijlvol en ook een beetje luxe, Østerbro is een van de rustigere wijken van Kopenhagen. De wijk ligt ten noorden van het stadscentrum, en is een aantrekkelijke woonwijk voor jonge families met kinderen en huisdieren. Dit komt voornamelijk door de ideale ligging – het ligt slechts op steenworpafstand van Fælledparken, het grootste openbare park van Denemarken, en op fietsafstand van Svanemøllen Beach.

Historisch gezien is Østerbro een rijke buurt, en het heeft daarom ook de reputatie gekregen als de “Latte-Wijk” dankzij de jonge, liberale, financieel welgestelde inwoners. Deense winkels, schattige cafeetjes en eetgelegenheden liggen aan brede boulevards, waaronder ook een flink aantal van de meest exclusieve designerwinkels van Denemarken, zoals Normann Copenhagen en moshi moshi mind.  

De cafécultuur is een gemeengoed in dit gedeelte van de stad. Op elke hoek van de straat zit een leuk en gezellig koffietentje of café, en de kwaliteit is bijzonder hoog. Ga naar het alom geliefde Café Pixie voor een hamburger en limonade, of Olufs voor het beste biologische ijs van Østerbro. Hier vind je ook het Michelinsterrenrestaurant Geranium en het ‘boer-tot-bord’ rooftoprestaurant Gro.

Ietwat verstopt aan de rand van Østerbrogade liggen de Meren – een ideale plek om te wandelen en van de frisse lucht te genieten. Bij de Meren, ofwel “Søerne” in het Deens, ligt een zes kilometer lang pad waar fietsers, hardlopers en wandelaars kunnen ontspannen, en de stad op een andere manier kunnen beleven. In de zomer kun je ook roeibootjes huren en op het water van een uniek uitzicht genieten.

Als je een van de mooiste (en meest Instagram-waardige) straten in heel Kopenhagen wilt zien, ga dan naar Olufsvej. Elk herenhuis op deze straat heeft een andere kleur, en elke tuin is tot in de puntjes verzorgd.

In Østerbro ligt ook een van de meest bekende bezienswaardigheden van Denemarken. Het beroemde standbeeld van De Kleine Zeemeermin kijkt al meer dan een eeuw uit over het water van Kopenhagen, en trekt ieder jaar duizenden toeristen. Jammer genoeg werd het originele standbeeld meerdere malen beschadigd en opnieuw gerestaureerd, dus het standbeeld dat je ziet is een replica.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Kopenhagen

Bekijk alle wijken

Christianshavn

“Ik beschouw Christianshavn als de boheemse ruggengraat van Kopenhagen. Hier heerst een vrije geest die een bijzondere dimensie aan de stad toevoegt. ”

Binnenstad van Kopenhagen

“De charme van het centrum van Kopenhagen zit in de kleurrijke gebouwen, de geplaveide straten en de bruisende sfeer van een drukke stad. ”

Nørrebro

“Jong, trendy en multicultureel, Nørrebro is een eclectische urban mengelmoes en mijn favoriete wijk in de stad. ”