Wijken in Kopenhagen

Vesterbro

“Ik houd van Vesterbro vanwege de bruisende sfeer, het fantastische eten en de kunstzinnige inwoners. ”

- Pia woont al sinds 2024 in Kopenhagen

Vesterbro, op steenworpafstand van het stadscentrum, is de creatieve ruggengraat van Kopenhagen. Vroeger was het een rosse buurt, maar door de jaren heen heeft het gentrificatieproces Vesterbro getransformeerd tot een hipsterparadijs vol cafés, restaurants en een onnoemelijk aantal trendy bars. Tegenwoordig wonen hier jonge gezinnen naast kunstenaars, schrijvers en andere creatievelingen. Ondanks deze transformatie heeft Vesterbro toch haar eigen, bruisende karakter weten te behouden. Je ziet sporen van het wilde verleden van de wijk in de vorm van seksshops en louche barretjes, maar dit draagt alleen maar bij aan de ietwat ruige en ongedwongen charme van Vesterbro.

Wandel in de zomer door de straten en je ziet overal waar je kijkt vlooienmarkten en eetkraampjes. Sønder Boulevard is het epicentrum – het is de perfecte plek om je onder de locals te begeven die in de zon een biertje drinken en iets lekkers eten. Bezoek voor een assortiment ambachtelijk bier en biologische producten het altijd trendy hoekwinkeltje Kokiskh. Als je een plekje zoekt waar je lekker lang kunt brunchen, dan heeft Mad & Kaffe een brunchmenu in tapasstijl, met tal van overheerlijke gerechtjes.  

Loop Vesterbrogade iets verder door, dan kom je vanzelf Kiin Kiin Bao Bao tegen, een Aziatisch fusionrestaurant met een modern menu en ditto interieur. In Kopenhagen vind je ook een stukje Parijs op Værnedamsvej, een straat met tal van bruisende caféterrasjes, bloemenzaken en bijzondere designerboetiekjes. Men komt hier naartoe voor de sfeer – relaxt, levendig en vooral heel stijlvol – maar ook voor Blomsterskuret, een bloemenzaak met wellicht de meest schitterende planten en boeketten van de stad.

Kødbyen, het Meatpacking District van Kopenhagen, is het walhalla voor hipsters. In Kødbyen proef je de beste gastronomische creaties van de stad, en iedere fijnproever vindt hier wel iets dat z'n smaakpalet zal waarderen. Ga naar Kul voor excentrieke Zuid-Californische/Aziatische/Deense fusiongerechten die boven een open vuur worden bereid. Bezoek ook zeker eens het ontzettend populaire Mother voor overheerlijke pizza’s en een nieuwe interpretatie van Italiaanse brunches, of ga naar Fiskebaren of Gorilla voor een heerlijk maal voordat je gaat stappen. Wanneer de klok middernacht slaat, kun je naar (het voormalige slachthuis en tegenwoordig een hippe club) Jolene gaan, of naar de underground club KB18 voor goede muziek en een feest dat pas in de vroege uurtjes stopt.

TIP: Voor een volledige Vesterbro-ervaring begin je met een brunch op Sønderboulevard, waarna je gaat winkelen in Istegade, en de dag eindigt met een diner en een dansje in het vernieuwde Meatpacking District.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Kopenhagen

Bekijk alle wijken

Christianshavn

“Ik beschouw Christianshavn als de boheemse ruggengraat van Kopenhagen. Hier heerst een vrije geest die een bijzondere dimensie aan de stad toevoegt. ”

Nørrebro

“Jong, trendy en multicultureel, Nørrebro is een eclectische urban mengelmoes en mijn favoriete wijk in de stad. ”

Binnenstad van Kopenhagen

“De charme van het centrum van Kopenhagen zit in de kleurrijke gebouwen, de geplaveide straten en de bruisende sfeer van een drukke stad. ”