Wijken in Kopenhagen

Nørrebro

“Jong, trendy en multicultureel, Nørrebro is een eclectische urban mengelmoes en mijn favoriete wijk in de stad. ”

- Pia woont al sinds 2024 in Kopenhagen

Nørrebro ligt op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum van Kopenhagen, en heeft een bijzondere eigenheid door haar multiculturaliteit. In de afgelopen decennia is Nørrebro getransformeerd van een bouwvallig commercieel gebied tot een van de meest trendy wijken van de stad. De inwoners zijn jong en hip, en er hangt een levendige sfeer. Hier liggen een aantal van de meest populaire bars en designerwinkels naast shabby wijnbarretjes en een schijnbaar oneindig aantal kebabshops. Het heeft nog steeds een ruig en grillig karakter – en dat maakt het juist zo charmant.

Als je van Deense mode en design houdt, ga dan naar Jægersborggade of Elmegade om een kijkje te nemen bij de nieuwste, opkomende merken van Denemarken. Als je toch daar bent, ga dan ook eens naar Stefano’s Mad & Kaffe voor een brunch zoals je nooit eerder hebt gehad – denk aan pannenkoeken, vers fruit, zalm en muesli, en dat allemaal op één heerlijk ontbijtbord.

Fans van H.C. Andersen zullen wellicht over de mooiste begraafplaats van Kopenhagen willen slenteren om z’n grafsteen te bezoeken. Grappig genoeg is het schilderachtige Assistens Begraafplaats het hele jaar door een populaire hangoutplek dankzij de smetteloze tuinen en perfect onderhouden bloemperken. In de zomer zie je hier locals picknicken op het gras, of over de met bomen omzoomde paden wandelen.

Als je de culinaire scene van Kopenhagen wilt proeven, ga dan naar Sankt Hans Torv. Het plein en de omliggende staten zitten vol barretjes, cafés en restaurants. Reserveer een tafel bij het Michelinsterrenrestaurant Kiin Kiin voor een fenomenale Aziatische maaltijd, of ga naar Bæst voor Italiaanse gerechten met een twist. Als je van bier houdt; de hippe biertuin Bruus heeft een indrukwekkende selectie ambachtelijk bier, en het terras is de perfecte plek om met de middagzon op je gezicht van een koud biertje te genieten.

’s Nachts, wanneer jonge en hippe locals in grote getale hun huizen uit komen om vervolgens de plaatselijke bars te bezoeken, komt Nørrebro echt tot leven. Ga naar Bevars of 20a in Ravnsborggade voor een pilsje of een Aperol Spritz, of ga met een date naar de Barking Dog, een bar met een van de beste cocktailmenu’s van de stad.

TIP: Huur een fiets en verken de wijk op twee wielen om alles wat Nørrebro te bieden heeft te ontdekken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Kopenhagen

Bekijk alle wijken

Christianshavn

“Ik beschouw Christianshavn als de boheemse ruggengraat van Kopenhagen. Hier heerst een vrije geest die een bijzondere dimensie aan de stad toevoegt. ”

Binnenstad van Kopenhagen

“De charme van het centrum van Kopenhagen zit in de kleurrijke gebouwen, de geplaveide straten en de bruisende sfeer van een drukke stad. ”

Østerbro

“Wil je het even rustig aan doen, een beetje relaxen, en een lekker kopje koffie drinken? Ga naar Østerbro, de wijk die luxe en stijl uitstraalt. ”