Wijken in Kaapstad

Atlantische Kuststrook

“Spendeer een dag aan de azuurblauwe kust van Kaapstad en proef het luxe leven!”

- Jodi woont al sinds 2013 in Kaapstad

De Atlantische Kuststrook, dat ook wel de Rivièra van Kaapstad wordt genoemd, loopt van de noordkust van de Tafelberg helemaal tot aan de westkant van het Kaapse Schiereiland. Deze schilderachtige kuststrook ligt tussen het ruige berggebied genaamd ‘de Twaalf Apostelen’ en de glinsterende Atlantische Oceaan, en heeft meer te bieden dan alleen een verfrissende duik in het water op een warme zomerdag.

De Kuststrook omvat het bruisende Green Point en de chique, aan het water gelegen wijken Clifton en Camps Bay. Het levendige hart van de wijk, Main Road, zit vol cafés en restaurants die perfect zijn voor een drankje bij zonsondergang.

Dit is de meest geliefde wijk van Kaapstad om in te verblijven aangezien het een centraal gelegen uitvalsbasis is, en omdat een aantal van de meest betoverende stranden makkelijk te bereiken zijn. Een vakantie in Kaapstad is niet compleet als je je niet even hebt ondergedompeld in de luxe, zeeminnende lifestyle die hier heerst. Zonnen op de idyllische stranden van Kaapstad is een echte rite de passage, of je nu naar het ‘zien en gezien worden’ Camps Bay of Clifton gaat, of het surfparadijs Llandudno.

Nadat je een dagje tussen internationale jetsetters in designerpakken en zonnebrillen hebt doorgebracht, kun je in Cafe Caprice de zon langzaam zien zakken in het turquoise water. Hier waan je je echt in een paradijs. Door het mediterrane menu, de uitgebreide lijst met cocktails (de martini’s moet je echt proberen) en het adembenemende uitzicht is dit een plek waar je tot de conclusie komt “Nu zijn we echt op vakantie”.

TIP: Huur een fiets bij de SeaPoint Promenade en maak tijdens zonsondergang een rustig fietstochtje door het gebied.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Kaapstad

Bekijk alle wijken

Bo-Kaap

“Deze multiculturele wijk ademt geschiedenis, en is een plek die de cultuurliefhebber van zijn bucketlist wil afvinken.”

Zuidelijke Buitenwijken

“Ik, als oenofiel zijnde, maak vaak een stop in dit karakteristieke district van Kaapstad als ik de perfecte Pinotage wil kopen. ”

Kaapse Wijnlanden

“Er is niets heerlijker dan een hele dag de zoete elixer van het Kaapse leven te proeven, beter bekend als wijn. ”