Wijken in Kaapstad

City Bowl

“Deze bruisende wijk ligt mij het meest na aan het hart vanwege de kosmopolitische hoeveelheid dingen die je kunt doen en plekken die je moet zien. ”

- Jodi woont al sinds 2013 in Kaapstad

City Bowl is het hart van Kaapstad, en is de allerbeste plek om je ontdekkingstocht te beginnen als je de Moederstad echt wilt leren kennen. In deze kleine, kosmopolitische wijk, ingebed tussen ruige bergen en bountystranden, vind je een mengelmoes van culturen. Hier wonen hipsters, kunstenaars, belangrijke zakenmensen en integere locals naast elkaar in een steeds veranderende samenleving.

Het stadscentrum beslaat een compact gebied waar veel grote bezienswaardigheden en verborgen pareltjes liggen. Het is daardoor een ideale plek om al lopend te verkennen. Overdag bruist City Bowl van levendigheid, en zie je locals en toeristen van en naar trendy koffietentjes, modernistische galeries en haute couture-boetieks kuieren. Tegen het vallen van de avond, wanneer het zinderende nachtleven op gang komt, manifesteert de ziel van de Moederstad zich langzaam maar zeker. Het uitgaanspubliek verzamelt zich in Bree Street, het centrum waar alle casual-chique restaurants en bars gevestigd zijn, of trekken naar de populaire Long Street vol bars en eigenzinnige winkeltjes.

Als je hier bent om cultuur te snuiven, dan is het goed om te weten dat alle historische instituties hier op loopafstand van elkaar liggen. Musea die je absoluut zou moeten bezoeken, zijn bijvoorbeeld het South African Museum and Planetarium, de National Gallery en het District Six Museum dat tussen de smalle straatjes verborgen ligt.

De centrale ligging en de uitstekende busverbindingen maken van deze wijk de ideale uitvalsbasis om Kaapstad te ontdekken. De grootste bezienswaardigheden, zoals de Tafelberg, de V&A Waterfront en Camps Bay Beach liggen allemaal op steenworpafstand van het Centraal Station.

TIP: In City Bowl vind je de beste koffiebar ter wereld: Truth. Hier moet je een keertje naartoe gaan!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Kaapstad

Bekijk alle wijken

Kaapse Wijnlanden

“Er is niets heerlijker dan een hele dag de zoete elixer van het Kaapse leven te proeven, beter bekend als wijn. ”

Zuidelijke Buitenwijken

“Ik, als oenofiel zijnde, maak vaak een stop in dit karakteristieke district van Kaapstad als ik de perfecte Pinotage wil kopen. ”

Bo-Kaap

“Deze multiculturele wijk ademt geschiedenis, en is een plek die de cultuurliefhebber van zijn bucketlist wil afvinken.”