Wijken in Kaapstad

Zuidelijke Buitenwijken

“Ik, als oenofiel zijnde, maak vaak een stop in dit karakteristieke district van Kaapstad als ik de perfecte Pinotage wil kopen. ”

- Jodi woont al sinds 2013 in Kaapstad

De weelderig groene Zuidelijke Buitenwijken, op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van het stadscentrum, zijn enkele van de meest welvarende woonwijken van Kaapstad. Maar tussen de uitgestrekte familielandgoederen en omheinde woongemeenschappen liggen enkele van de meest bijzondere verborgen pareltjes van de stad.

Deze voormalige blanke woonwijk, ver buiten het toeristische centrum van Kaapstad, heeft zich ontwikkeld tot een rustig toevluchtsoord waar men de stad even kan ontvluchten. Hier vind je weelderige bossen, groene tuinen en rustgevende wijngaarden, allemaal gelegen tegen de oostelijke helling van de berg die overloopt in de grote Constantiaberg. De snelste manier om de Zuidelijke Buitenwijken vanuit het stadscentrum, Waterfront of City Bowl te bereiken, is door over de M3-snelweg te rijden, maar je kunt ook de trein nemen.

Als je een wijnliefhebber bent, dan is dit gebied het hoogtepunt van je vakantie. Groot Constantia is namelijk de geboorteplek van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie, en is dus ook een van de meest populaire attracties van Kaapstad. Het verhaal van deze klassieke wijngaard begint in 1685 met een man wiens hart was gebroken, en troost vindt in zijn passie voor wijnen. 330 jaar later is dit erfgoed een ‘rite de passage’ voor diegenen die van het meest geliefde drankje van Kaapstad willen genieten.

Dit rustige en kleine district is ook de bakermat van de meest populaire nationale sport van Zuid-Afrika. Rugby is dé sport van Kaapstad, en tussen februari en augustus wordt dit slaperige district overspoeld met rugbyfans die en masse toestromen naar het Newlands Stadium (dat overigens trots is op het feit dat het het twee na oudste rugbystadium ter wereld is!) om hun teams aan te moedigen.  

Natuurliefhebbers voelen zich hier ook helemaal thuis dankzij het grote aantal serene parken waar je in de zon kunt picknicken, en waar je romantische wandelingen en uitdagende hikes kunt maken in het Kirstenbosch National Botanical Garden, de Arderne Garden en het Newlands Forest die om dit district heen liggen.

TIP: De leukste manier om dit district te verkennen is door met een elektrische fiets over de grote wegen te rijden. Je kunt zo’n fiets bij Chilled Squirrels huren.

Suggestie of feedback?

Locatie