Bezienswaardigheden in Istanbul

Grand Bazaar

“Je kunt met gemak uren doorbrengen met winkelen op deze markt, je kunt uitrusten in café's en wandelen door deze enorme en fascinerende overdekte locatie. Er zijn hier zelfs (Turkse) moskeeën!”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Grand Bazaar (Kapalı Çarşı in het Turks) is één van de meest toeristische gebieden van Istanbul die je je voor kunt stellen. De markt verwelkomt dagelijks honderdduizenden toeristen van 9.00 uur in de ochtend tot 19.00 uur in de avond. De markt is alleen gesloten op zondag en feestdagen, dus je zult hier op elk moment van de dag een mensenmassa tegenkomen. Maar, net als op de meeste plaatsen in Istanbul, is het hier rustiger in de ochtend en op weekdagen.

Hoewel je uiteenlopende zaken zult vinden in de duizenden winkels in deze overdekte markt, staat de markt met name bekend om tapijten, antiek en sieraden. Dit is één van de plekken in Istanbul waar je meer toeristen (ook Turkse) zult zien dan de lokale bevolking. De markt ligt in het Fatih district, eenvoudig te bereiken vanaf Sultanahmet en Sirkeci via de tram (lijn T1).

TIP: Onderhandel! De verkopers gaan er vanuit dat toeristen veel geld bezitten, en ze pakken indien mogelijk een hoge winstmarge.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Beyazit | Website: http://kapalicarsi.com.tr

Meer bezienswaardigheden in Istanbul

Bekijk alle bezienswaardigheden

Sultanahmet Moskee

“De Moskee, welke in 2006 door Paus Benedictus XVI bezocht werd, is het meest opmerkelijk door haar prachtige, keramisch bedekte muren.”

Topkapı Paleis

“Wanneer je in de voortuin stapt van het paleis, voelt het alsof je terugkeert in de tijd of op een filmset (negeer gewoon de moderne toeristen).”

Fenerbahçe Park

“Dit is één van de meest populaire plekken voor trouwfoto's. Het is te mooi om te missen!”