Restaurants in Istanbul

Sultanahmet Köftecisi

“Een bezoek aan het Sultanahmet district is niet compleet zonder een hapje te eten bij het historische Sultanahmet Köftecisi!”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Als je in Sultanahmet bent moet je de köfte (gehaktballen) bij de historische Sultanahmet Köftecisi geproefd hebben. Er zijn veel restaurants met de naam Sultanahmet of Sultanahmet “köfte”, maar wat mij betreft is de zaak tegenover de Sultanahmet tramhalte naast dessert café Mado de beste keuze.

Je kunt ook kiezen voor kip of een shish kebab van lamsvlees, maar die heb ik zelf niet geprobeerd. De traditie is om de zogenaamde Sultanahmet Köfte te bestellen die perfect samengaat met piyaz, een typisch Turkse bonensalade. Het menu is klein maar het eten is uitstekend. Wat ze maken, maken ze goed!

TIP: Als je nog ruimte hebt voor een dessert, neem dan "İrmik helvası"!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Divanyolu 26 | Website: http://www.sultanahmetkoftesi.com/

Meer restaurants in Istanbul

Bekijk alle restaurants

Sütiş, Emirgan

“De gerechten zijn heerlijk, redelijk geprijsd en het uitzicht is uitstekend.”

Pizzeria Trio

“Een bezoek aan Pizzeria Trio voelt als een bezoek aan een authentieke pizzeria in Italië.”

Lokanta Maya

Lokanta Maya ligt in de wijk Karaköy en biedt de beste vegetarische gerechten sinds 2010. Het restaurant is modern, stijlvol en ingericht naar de persoonlijkheid van de eigenaars: simpel en oprecht. Het menu wordt per seizoen samengesteld door professionele koks. Ze zijn erg gepassioneerd wat betreft authenticiteit met ingrediënten vanuit heel Turkije.