Wijken in Hong Kong

Central

“Toeristen, en dan met name diegenen die voor het eerst Hongkong bezoeken, moeten naar het Central-district gaan aangezien hier zo veel prachtige, iconische bezienswaardigheden liggen!”

- Hiu Tung woont al sinds 2024 in Hong Kong

Het Central District op Hong Kong Island is het letterlijke hart van de stad. Dit is het administratieve, zakelijke en transportcentrum van Hongkong, en hier liggen een aantal van ’s werelds meest fascinerende bezienswaardigheden, winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Vroeger, ten tijde van het Brits koloniaal bewind, waren de grote militaire en administratieve voorzieningen in Central gehuisvest. Het Government House, Headquarters House, Flagstaff House, City Hall, Theatre Royal en financiële instellingen werden allemaal in dit gebied gebouwd, waardoor dit district het centrum werd van alle politieke en financiële activiteiten in Hongkong.

Vandaag de dag vind je in Central het beste van alles wat de stad te bieden heeft, zowel overdag als 's nachts; van ‘must-see’ trekpleisters en luxe winkelcentra, tot chique bars en restaurants waar je de authentieke lifestyle van Hongkong kunt ervaren, met een perfecte mix van Oost en West, oud en nieuw.  

De meest bezochte plekken van de ontelbare bezienswaardigheden in Central zijn Statue Square, het Court of Final Appeal Building (wat ook bekend staat als het Old Supreme Court Building), het Jardine House, de Bank of China Tower, het International Finance Centre (IFC) en nog veel meer. In het stadscentrum kun je met de beroemde Peak Tram naar Victoria Peak (ofwel kortweg The Peak) reizen. Deze berg is het hoogste punt op Hong Kong Island met spectaculaire panoramische uitzichten over de Victoria Harbour en de iconische wolkenkrabbers van de stad.

Hoewel heel Hong Kong bekend staat als een paradijs voor shoppers, is Central wel echt de beste plek om eens goed te winkelen. Hier vind je namelijk vele chique winkelcentra met internationale merken, zoals The Landmark, IFC Mall en Alexandra House. Op Hollywood Road en in SoHo vind je ook boetiekjes en antiquairs. Vergeet ook zeker niet de flagshipstores van bekende mode- en sieradenmerken te bezoeken op Chater Road en Pedder Street!

Daarbij is Central, samen met SoHo en Lan Kwai Fong, een waar culinair district. Je vindt hier talloze verschillende, bruisende eet- en drinkgelegenheden. Van restaurants die dim sum en andere lokale gerechten serveren, en in de loop van vele jaren naam en faam hebben gemaakt, tot luxe fusionrestaurants en Michelingsterrenrestaurants waar Oost en West elkaar ontmoeten, evenals exotische en populaire bars en pubs. Tijdens het jaarlijkse Lan Kwai Fong Beer and Music Festival geniet je van een zomerweekend vol verschillende soorten bieren, cocktails en delicatessen, in combinatie met live bands en interactieve games.

TIP: Central is een populaire plek voor een brunch op zondag!

Suggestie of feedback?

Locatie