Wijken in Hong Kong

Causeway Bay

“Ik ben dol op Causeway Bay, het heeft van alles een beetje – van winkels tot cultuur!”

- Hiu Tung woont al sinds 2024 in Hong Kong

Causeway Bay is een populair winkelgebied dat naast Wanchai op het Hong Kong Island ligt. Tegenwoordig kun je bijna alles in Causeway Bay vinden, waaronder natuurlijk toeristische winkels aan de drukke Hennessy Road en, verrassend genoeg, een aantal attracties die buiten de gebaande paden liggen, en die zelfs locals niet eens kennen!

Voordat de stedelijke ontwikkeling en drooglegging van het gebied van start ging, was Causeway Bay een vrijwel dichtgeslibde baai. Maar Causeway Bay is sinds 1841, toen Hong Kong Island werd overdragen aan de Britten, sterk veranderd. De baai heette toen East Point, en dit was het eerste commerciële stuk grond dat door de Britse overheid werd verkocht aan de Jardine Matheson Company, een grote handelsmaatschappij die een hoofdrol speelde in de ontwikkeling van Hongkong, en vooral van Causeway Bay. De namen in de wijk, zoals Yee Wo Street (Yee Wo is de Chinese naam van Jardine), Jardine’s Bazaar en Jardine’s Crescent, zijn een nalatenschap van dit verleden.  

Het allereerste dat je in Causeway Bay moet doen, is natuurlijk shoppen! Van het flagshipstore winkelparadijs Lee Gardens, Hysan Place en Fashion Walk, en de familievriendelijke Times Square en SOGO Department Store, tot de winkelcentra voor toeristen met een budget: Island Beverly, wtc more en Windsor House – het maakt niet uit wat jouw stijl of budget is, in Causeway Bay kun je winkelen tot je erbij neervalt. De grootte van de winkels die hier liggen zal je misschien verrassen. Ze zijn namelijk best klein. Dit komt doordat de huurprijzen in dit winkelgebied de één na hoogste zijn ter wereld, op Fifth Avenue in New York City na!

Maar Causeway Bay heeft meer te bieden dan alleen winkels, het is zelfs een bijzonder diverse wijk. Er zijn namelijk ook enkele fantastische, niet-toeristische plekken die je zou moeten bezoeken! Ten eerste; in Causeway Bay ligt het Hong Kong Central Library, een gebouw met twaalf verdiepingen dat ook de grootste bibliotheek van Hongkong is. Niet ver van Causeway Bay ligt de Happy Valley Racecourse. Deze paardenrenbaan kun je makkelijk met de tram bereiken, en je kunt hier natuurlijk gokken op verschillende paardenraces. In het centrum van Causeway Bay ligt de Noon Day Gun, tegenover The Excelsior. De Noon Day Gun is een oud scheepsgeschut dat in eigendom is van, en beheerd wordt door, Jardine Matheson. De Noon Day Gun wordt iedere dag (sinds de jaren 1860) om precies 12.00 uur afgevuurd. Dit is echt een verborgen pareltje aangezien zelfs veel locals niet van het bestaan afweten! Tenslotte moet je ook zeker het Victoria Park bezoeken, een populair openbaar park waar locals ’s ochtends vroeg tai chi beoefenen, en waar je echt de sfeer van het dagelijks leven in Hongkong kunt proeven.

TIP: Houd er rekening mee dat het hier altijd druk is. Causeway Bay zit iedere dag vol locals en toeristen.

Suggestie of feedback?

Locatie