Wijken in Hong Kong

Mongkok

“Mongkok is mijn favoriete wijk om goedkoop te winkelen en te eten! ”

- Hiu Tung woont al sinds 2024 in Hong Kong

Mongkok, dat ‘welvarende hoek’ betekent, ligt in het westelijk deel van het Kowloon-schiereiland en is het meest dichtbevolkte gebied in Hongkong. Tegenwoordig is Mongkok de beste wijk van de stad om goedkoop te winkelen, en het is ook een favoriete plek voor toeristen die een budgetmaaltijd willen eten. Hier kun je de typische drukte en rumoer van de stad ervaren en de stilistische architectuur van Hongkong bewonderen. In Mongkok zie en ervaar je het alledaagse leven in Hongkong.

Mongkok staat ongeveer sinds de jaren ’80 bekend als een beruchte ‘sin city’ waar criminele organisaties huishouden en waar illegale handel plaatsvindt. Je hebt misschien al eens gehoord over de populaire misdaadfilms Young and Dangerous, Internal Affairs en A Nite in Mongkok, die allen werden opgenomen in Mongkok. Maar je hoeft je niet geen zorgen te maken, Hongkong is een van de meest veilige vakantiebestemmingen ter wereld. Het is wel belangrijk dat je je persoonlijke spullen goed in de gaten houdt (er lopen hier overal zakkenrollers, net als in andere grote steden)!

Mongkok is een geweldig leuke plek voor allerlei soorten reizigers – het maakt niet uit of je hier naartoe gaat met je geliefde of alleen, en of je een fashionista bent of een fijnproever, in Mongkok vind je jouw nieuwe favoriete plekjes. Moderne winkelcentra en autovrije straten tot lokale markten – in deze buurt vind je een uiteenlopende mix van bezienswaardigheden en entertainment, en is daarmee een goede afspiegeling van het echte leven in Hongkong!

De straatmarkten zijn de echte trekpleisters van Mongkok. Bezoek dus zeker de Ladies’ Market, de Flower Market, de Bird Garden en Sneakers Street. Wil je op een warme zomerdag liever overdekt winkelen? Ga dan naar Langham Place, MOKO of het Argyle Centre. Vergeet ook niet ’s avonds een bezoekje te brengen aan Sai Yeung Choi Street South. Deze straat is dan afgesloten voor motorverkeer, en er treden tal van straatartiesten op. Als drukke winkelstraten niet echt jouw ding zijn, bezoek dan de kleine winkeltjes en cafés in Sai Yeung Choi Street die zich op een bovenverdieping bevinden (en die overigens veelal ook geen borden of benamingen hebben), en ontdek een heel andere kant van Mongkok!

Je bezoek aan Hongkong is pas compleet als je over de straten van Mongkok hebt gewandeld en het typische eten van de eetkraampjes hebt geproefd! De eenvoudige, maar erg lekkere, lokale specialiteiten zijn onder andere curry-visballetjes, gefermenteerde en gefrituurde tofu, rijstnoodles, inktvis, eiergebakjes, ananasbroodjes, Hongkong-stijl wafels en bubbelthee, om maar wat op te noemen. Je zult ze zelfs missen wanneer je weer thuis bent!

TIP: De beste winkeltjes en eetgelegenheden bevinden zich soms op de eerste verdieping!

Suggestie of feedback?

Locatie